Quantcast

Медия без
политическа реклама

Рашидов: Борисов е единственият адекватен в бежанската криза

04 Март 2020
Илияна Кирилова
Вежди Рашидов

"Имам чувството, че единственият адекватен политик е нашият премиер, защото има чуваемост. В Европа явно всички са нови политици". Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод кризата с бежанци на турско-гръцката граница. Рашидов бе сред участниците на срещата между министър-председателя Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган преди дни.

"Българският премиер прави показно как трябва да се държи човек, каква дипломация да води с близките му - до границата, хора. Бойко Борисов си изигра картите правилно. Той желае да продължи диалога между Турция и ЕС. Диалогът е много важен и смятам, че Борисов владее добре тази материя", продължи с комплиментите бившият културен министър. И продължи: "Отношението към България е добро. Но българо-турската граница лесно може да бъде застрашена, защото нещата се развиват динамично. Сега обаче на границата е спокойно и това се дължи на добрия диалог, не на кавгите. Пет години българинът спи спокойно заради сигурността на границата. Това е благодарение на нечия работа и политика. Никога в последните 50 години отношенията на Балканите не са били като сега. Има баланс и в отношенията с големия комшия.".

Рашидов се опита да защити и позицията на Турция в конфликта с Гърция. "Никой не трябва да подценява турския президент. Той управлява една много голяма държава. Има реална война на границата, често стават атентати. Три милиона бежанци стоят на негова територия - има големи разходи за тях, 42 милиарда разходи за турското общество. 9 години ги отглеждаме тези хора", заяви Рашидов.

Още по темата