Quantcast

Медия без
политическа реклама

Протестът пред паметника на Съветската армия прогони трима от ГЕРБ

Акцията бе в подкрепа на тримата арестувани ученици, които написаха там Save Ukraine

27 Февр. 2022Обновена
Скрийншот от "Дневник". Тримата от ГЕРБ бяха прогонени от протеста

Около 200 души се събраха надвечер в обилния снеговалеж пред Паметника на Съветската армия, за да защитят тримата непълнолетни ученици, които бяха арестувани в Първо РПУ в петък вечерта, защото написаха с маркер на постамента Save Ukraine. "Сега" съобщи за това вчера.

 

Трима непълнолетни на възраст 15 и 16 години - две момчета и едно момиче, са били арестувани от служители на МВР в петък в късния следобед, защото са написали с маркер "Save Ukraine!" на постамента на Паметника на съветската армия в  София, съобщават техни близки. Младежите

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков съобщи в профила си във Фейсбук, че ще отиде на демонстрацията.

 

Появата на трима представители на ГЕРБ Даниел Митов, Георг Георгиев и Никола Николов взриви протестиращите и избухна скандал. Протестиращите скандираха Борисов е боклук, Борисов е боклук. В крайна сметка представителите на ГЕРБ бяха принудени да напуснат. 

Пред бТВ журналистът Петко Георгиев коментира: Очаквам от премиера да намери начин да се срещне с тримата ученици, които бяха арестувани и държани абсолютно противозаконно в полицията затова, че с флумастер бяха изписали върху паметника на Съветската армия "Спасете Украйна". 15-16-годишни деца без право да се обадят на майка си и на баща си, без право да поискат адвокат затова, че са изразили гражданска позиция. Ние имаме нужда от такива деца. Ние нямаме нужда от милиция. И наистина смятам, че ще е важен политически жест властта да намери тези хора и да им поднесе извиненията си. Това е абсолютно недопустимо поведение".

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?