Медия без
политическа реклама

Прокурорският син от Перник се споразумя за условна присъда

Васил Михайлов е признал вината си по две обвинения

02 Окт. 2023
Васил Михайлов
БГНЕС
Васил Михайлов

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е осъден на 20 месеца лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок. Той е признал вината си по две от повдигнатите срещу него обвинения - за закана за убийство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха на брифинг от Софийската районна прокуратура. 

Продължава и разследването за сигнала за отправена закана за убийство от прокурорския син към приятелката му, заяви наблюдаващият прокурор.

През ноември Софийският районен съд ще заседава по досъдебното производство срещу Михайлов за извършени от него 8 престъпления, допълни прокурор Иванов.

До обвиненията срещу Михайлов се стигна, след като граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинставата на 18-годишния ученик. Той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Междувременно прокурорският син беше осъден и на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов.

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов, съобщи Нова тв.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата