Медия без
политическа реклама

Прокуратурата обвини бащата на футболиста Георги Йомов

Нямам нищо общо с тази работа и не съм бил на мястото, твърди самият национал

18 Май 2022Обновена
Илияна Кирилова

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишният Цецко Йомов, баща на футболиста от ЦСКА и националния отбор Георги Йомов, заради стрелбата в понеделник вечер на бензиностанция в София. Той е обвинен за извършени хулигански действия и закана с убийство. Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение. 

Заради случая, при който двама души бяха простреляни при спречкване на две групи на бензиностанция на Околовръстното в София, бе разпитан и самият Георги Йомов, но той беше веднага освободен. Неговият баща и по-малкия му брат бяха пуснати за издирване, но часове след инцидента те се предадоха сами в СДВР и бяха оставени в ареста за 24 часа. Сега се стига до обвинение само срещу бащата.

"На 16.05.2022 г. около 22,00 часа на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“  в гр. София, обвиняемият Ц.Й. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в левия крак", разказва прокуратурата и добавя, че "деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост".

Йомов-баща е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал „Ще ти пръсна главата“.

Футболистът на "ЦСКА-София" и националния отбор Георги Йомов е бил разпитан в полицията във връзка с инцидента, при който двама души бяха простреляни при спречкване на две групи на бензиностанция на Околовръстното в София, след което е освободен.

След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес, 18.05.2022 г., досъдебното производство е пратено от Софийска градска прокуратура по компетентност в Софийска районна прокуратура. До момента  в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи.

Цецко Йомов е задържан с постановление на прокурор за 72 часа, предвид опасността да  извърши друго престъпление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

В същото време Георги Йомов обяви пред bTV, че няма нищо общо със стрелбата на столична бензиностанция

„Нямам нищо общо с цялата тази работа. Проблемът тръгна от там, че автомобилът ми беше там. Беше в брат ми. Не съм бил там. Нямам общо със случилото се“, казва той. Футболистът коментира, че не знае как се е стигнало до този конфликт, в който са замесени баща му и брат му. „Имало е разправия, скандал, стигнало се е до неприятни действия, но не знам какво е довело до това“, каза той.

Йомов допълни, че случилото се определено е в лош момент, тъй като предишната вечер ЦСКА загуби мач от „Левски“ за Купата на България. „Лош момент, лошо място, това е. Случват се такива неща. Нямам нищо общо с тази работа – както аз, така и моята приятелка ..  Нямам представа в какво ще обвинят баща ми и брат ми. Има хора, които работят по случая“, допълва още Йомов.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата