facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Президентът Радев: Ако управлявах България, нямаше да се краде

"Представяте ли си колко е пропаднал този човек", възкликна в отговор Борисов
Обновена
9 507
 Илияна Кирилова
Румен Радев

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отново влязоха в задочен словесен дуел.

Първо Радев отправи нова порция критики срещу правителството. Нещо повече, той направи и намек какво би сторил, ако поеме оперативното управление на страната.

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души. Снех доверие към този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността", заяви Радев пред bTV.

Отговорът на премиера Борисов не закъсня. Пред журналисти на брифинг в МС той първо се учуди как "един обединител на нацията, един държавен глава от вече 4 години, може да произнесе такива думи". След което извади статистика, с която показа, че по време на управлението на "неговата партия" са умрели повече хора.

Президентът  не пропусна да разкритикува министър-председателя и за изявленията му по време на извънредното положение. С тях Борисов е изтъквал своя принос, според президента. "Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали", коментира Румен Радев в Елин Пелин.

 
Румен Радев в Елин Пелин

Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде: https://bit.ly/36g5E98

Posted by bTV Новините on Tuesday, May 19, 2020

"Представяте ли си колко е пропаднал тоя човек?, възкликна премиерът Бойко Борисов. И обясни, че Радев е държавен глава, а той бил едва на трета позиция в държавата.

"По време на нашето управление са се родили над 770 000 души – щом смъртността е заради нас. Със 150- 200 000 млади българи повече са се родили по време на нашето управление. По време на неговата партия 2005 г. – 113 000 починали, през 2019 г. 108 000 – при неговата партия мрат повече", каза Борисов, като правеше сводка от специално подготвен лист с информация.

"С какви данни да се замерваме – когато аз говоря с лидерите на Балканите как да докараме пари, как да влязат хора в ресторантите, как да влязат в хотелите, как тези, които протестират, да возят туристи, за да си изкарат парите, а не да ги съберем от данъците на хората и да ги раздадем", добави той.

Борисов коменитира и думи на вицепрезидента Илияна Йотова, с които тя лицемерно искала институциите да действат заедно в кризата. Той не пропусна да припомни, че служебното правителство, назначено от Радев, щяло да се започни с това, че президентът скоростно искал да се похарчат милиарди за Грипените, а митниците не успели да съберат 100 млн. лв. заради бум на контрабандата по време на това управление.

237

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Румен Радев: Рестрикциите не трябва да нарушават основни права

29.05.2020

993 8
Цацаров: КПКОНПИ няма да се промени, ако се назначава от Радев

28.05.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1331 20
Борисов отсече: Събаряме недостроената детска болница

27.05.2020

Обновена

3798 92

Коментари

Страници

Wolf ACE

Айде, пак чакаме плюнки, логорея и 220/140...

Satchi

👍 Браво! И добре, че поне тебе те има, единствена светлина в тунела си генерал Радев.

 Плюнките ще ги оставим на мисирките и на Минувача, а и на тебе мислещия се за вълк ACE.

 

Дано да направи партия и да ни управлява този истински мъж. Защото ученикът , т.е. охраната на бай Тошо вече започна национализацията, първо лотарията, после петрола ...

 

 

 

Wolf ACE

Май грешно си ме разбрал, ама нищо.. Припомни си кой вдига високо кръвно и го посещават в правителствена...😁

Каубой
снимка на Каубой

 Четете детски книжки - поучителни са. Ако сте русофил - Буратино. Ако сте с друга идея - Пинокио. И да се скрие червената фуражШка рашка, че ще ме умори от смях.

sega_reader

Последният път Радев говори десетина минути, а Бойко му отговори в рамките на скромните 75 минути, а казионните му телевизии го излъчиха със запетайките.

Ще умрат от страх Горанов да не им спре извънбюджетните пари.

Satchi

Извинявай, Wolf.

Sergey Dimitrov

Симпатизирам на Радев, но тук се изказва неподготвен. Няма човешкия потенциал да спре кражбите. По важно е да има контрол и правна реакция на всяка кражба.

geni1

гешев да бъде размножен като г-н Смит от Матрицата и да бъде пуснат да реагира на всяка кражба !

TRENDA

Простотията се оказа заразна - единия спре да се хвали ,другия я подкара . Дано не е споменал колко е загрижен за българските пенсионери  - слугата на народа с най-висок доход на държавна ясла  :  33 пъти средната пенсия .

Асол
снимка на Асол

Ама президентът и ДМС ли взема? И регламентирани доходи от участие в разни комисии? Я сподели инфо, щото без съмнение си много запознат със заплатите в администрациите...бЕгай да четеш поне влаТковите Наредби и дрънкай по-обосновано по форумите. Ей, тва гербавите чуете ли някого, че осветява крадливите ви адети - веднага почвате с махленските подвиквания. А, да не забравя...кажете и нещо за Путин, Корнела или зелените чорапи за да отбиете номера...може и препечат от ПИК, друг прас или в краен сучай гочевата жълтиня

TRENDA

Опъвай алените платна и карай към слънцето💃 да е жив и здрав взема си и заслужено пенсията като летец.Декларираният  доход на Путин е 10 000  евро на месец , а тов.Си взема 20 000$ на година . Русия има доказано богатство 75 трлн.$ ,а Китай е бъдещата свръхсила.

Under_My_Thumb

Как са милионери шефовете на държавни болници при заплати до 6 593 лв.?

https://19min.bg/news/8/106240.html

 От тази година шефовете на всички публични клиники, които имат договори с НЗОК са длъжни да подават имотни декларации пред Антикорупция. Според подадените декларации може да се види, че директорите тези лечебни заведения са неочаквано състоятелни.
Декларираното имотно състояние силно се разминава с математиката. При максимално възможни официални заплати под 7 хил. лв. месечно и до 80 хил.лв. годишен доход - директорите на болници у нас притежават имущество за милиони.
Според наредба на министерството заплатите на шефовете на болници могат единствено  да бъдат от 280 до 400 на сто от средната месечна брутна заплата в съответната клиника, но не могат да са по-високи от 12 пъти минималната заплата за страната.

TRENDA

Дано Радев като вземе властта приеме шведския модел , а не китайския , че ще се нагледаме на публично изпълнени присъди . 1000 евро средна  шведска пенсия - мечта за пенсионера .

geni1

Вашият доход TRENDA, достатъчен ли ви е?

 

Ако сте свършили с броенето на чужди пари, гораноф търси подобни на вас за работа с добро заплащане.

TRENDA

Младежо ,какви чужди пари  - двамата клоуни с най-висок доход на държавна хранилка са като буфосинхронисти.Подават си реплики и правят смешки с чужди пари.

Ан.Титролски

Поредните необмислени дрънканици на това, което изтърпяваме като президент.

 

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде.

 

Тук щеше да е по-убедителен, ако беше дал конкретни примери за държави, управлявани от силни и честни президенти, в които не се краде.

 

Например така:

 

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Така както не се краде в Русия, управлявана от президента Путин.

😎😆

Under_My_Thumb

Прочети за президента на Армения  Пашинян, който изгони арменския герб от властта, спря грабежа и икономиката на Армения се ускорява с китайски темпове ...

Киро Жарта

Радев 👍

Татко Барба да се разкарва по-скоро.

скайспирит

Хахаха, браво на президент Радев! Пусна поредната въдичка, която ще Го накара да влезе в обяснителен режим. Предполагам, че президента е наясно, че няма как на практика да стане това "Ако управлявах България, нямаше да се краде".

 

Още веднъж, браво.  Бой по канчетато на самозабравилия се Вожд -  "всички сме имали късмета, че ни управлява". 

Минувача
снимка на Минувача

Радев силно се надценява. Говори само щампи и нищо конкретно и градивно. Пълен темерут.

Ако ни управляваше, щяхме да имаме договор за стария модел Грипен.

 

Емил Станоев

А сега си имаме само снимки на  някакви хвърчила от  1976 година. . Не може да не се отбележи че снимките са доста по-летящи от всякъкъв вид грепени  - нали ?

Under_My_Thumb

Минувача,  и Индия се отказа от хартиения Ф-21.

Сократя

Ами няма проблем.

Догодина предстоят избори.

Efraim Efraimov

Хи... хи... хи...

Леле свашке пуста свашке, църна лисицо, откак с тебе се сродимо кучу запустимо.

Откак щерка ти на мене снаа ми стана, от тогава, леле свашке, болест ме захвана.

От кога си я родила не си я учила, да опере, да омеси, вода да донесе.

Да опере, да омеси вода да донесе, чиниите не си мие, под креват ги крие.

Леле свашке пуста свашке, оти си не траеш, оти си не траеш свашке, като кучка лаеш.

Не ли виж го твой Илия, че е кусурлия, мене гледа тебе види свил се като гега.

Леле свашке пуста свашке, айде да си траемо, кусурите що ги имат сал двете да знаемо.

Ан.Титролски

Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души.

Тук е пропуснал също да допълни, че:

 

Ако управлявам аз в следващите десет години, смъртността ще намалее, раждаемостта ще се повиши, а населението на България ще се увеличи с поне 600 000 души.

 

Или той тази задача я е оставил на фон Крушовиц.😆

atlantis

Това вече се случи веднъж. При управлението на Станишев! Няма никаква причина да не се случи и при управление на Радев! Когато хората видят умни и кадърни хора да управляват, настъпва успокоение и хем смъртността намалява, хем все повече млади хора се осмеляват да имат деца. За да не влизам в полемика с теб, ще спомена само, че при Станишев растежа на БВП беше 6.2%, а при гербавите с лъжи и измами, едваги до карват до 3.2%, което познавайки лъжльото самохвалко е едвали повече от 0,01%. Я вземи се скрии, че да не срамиш.

Rendeto

Хехех, тоя станишев понякога е по църен от дявола, тигне ли се до истамбулска конвенция, а понякога е умен и кадърен .... Е като т толкова умен и кадърен , що не ни управлява и сега, бе атлантис, що от неговата оартия не искат и сопола да си хвърлят по него ....? Явно е кой лъже и маже като комунист, и май не е Боко, щото той си управлява след избори години наред, а станишко беше натирен като въшлив помияр даже и от собствената си партия.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Тук щеше да е по-убедителен, ако беше дал конкретни примери за държави, управлявани от силни и честни президенти, в които не се краде.

 

Българинът не може сам и в нужника да отиде без да му дадат пример как се прави това в другите държави. И понеже навсякъде се краде - и он че си крадне. И ще си избира крадльовци да го управляват.

Under_My_Thumb

Дани, примерът се нарича ПАШИНЯН - президент на Армения

https://svpressa.ru/economy/article/257594/

Вова

Предполагам,че е честен човек,но.....с коя партия би управлявал? България е парламентарна,а не президентска република.

Нима Борисов управлява еднолично? 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×