Медия без
политическа реклама

Пеевски си остава най-мразен политик въпреки активизацията си

Румен Радев засилил рейтинга си, защото изпадна от властта

01 Дек. 2023
Делян Пеевски се старае да стърчи над другите, но си остава най-ниско в класациите
БГНЕС
Делян Пеевски се старае да стърчи над другите, но си остава най-ниско в класациите

Делян Пеевски от ДПС продължава да бъде най-мразения политически лидер в България въпреки своята хиперактивност напоследък, сочи проучване на "Маркет линкс", поръчано от Би Ти Ви. От запитаните граждани 78% не го одобряват, а одобрение му дават 8%, които се покриват с електората само на ДПС. Най-близо до него стои Корнелия Нинова от БСП, за която неодобрението е 71%, а одобрението - 11%. Трети по непопулярност е Кирил Петков от Продължаваме промяната - 70% неодобрение и 14% одобрение.

Общо погледнато, партийните лидери не са любимци на обществото. Най-високо одобрение продължава да има Бойко Борисов от ГЕРБ с 20% срещу 63% неодобрение. След него е Христо Иванов с 15% одобрение и 62% неодобрение, а трети е Костадин Костадинов също с 15% одобрение, но с 64% неодобрение.

От заемащите държавни постове само Румен Радев получава положителен рейтинг - 42% одобрение и 38%  неодобрение. Предишните проучвания показваха, че и той има отрицателен рейтинг. Социологическата агенция обяснява това с факта, че вече не е на власт чрез служебно правителство. Премиерът Николай Денков, върху когото се фокусира общественият натиск, има 22% одобрение и 58% неодобрение.

Сходни са резултатите и за правителсттвото като цяло: 20% одобрение и 60% неодобрение. От институциите най-зле е Народното събрание, за което одобрението е само 13%, а неодобрението - 63%.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Маркет Линкс

Още по темата