Медия без
политическа реклама

Нов смъртен случай след чакане за болница - сега в Дупница

Преди мъжът да почине му е предложено да бъде приет в ковид отделение

15 Февр. 2022
Илияна Кирилова

Пореден случай на ненавременна медицинска помощ, която е довела до смърт на пациент, е станал в Дупница през почивните дни. Това съобщи "Нова телевизия".

Според близките на възрастен мъж, той е бил върнат от частна болница и държан 5 часа в спешния център с кислороден апарат, докато бъде приет, но забавянето е било фатално.

"Пет часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Преди две седмици лежа в частната болница, изписаха го, но на другия ден му става лошо. Вкараха го в държавна болница, минават пет дни, той не се оправя и е изписан. Само да източват здравната пътека. Здравната система у нас не работи. Тя ни убива бавно и сигурно", разказва снахата Магдалена Галчева.

От държавната болница в Дупница коментираха, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест за COVID-19.

От частната болница пък заявиха, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там и отново там е трябвало да бъде приет според закона. Иначе приемали подобни пациенти, но когато им бъде докладвано за спешност, а в този случай не им било докладвано.

 

Още по темата

Провокативно изказване на водача на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика словесен сблъсък в парламента тази сутрин. Повод стана трагичният случай във Враца от предния ден.

 

Поредният случай с пациент, който умира без да намери място в болница, разкри критичното състояние на здравеопазването ни в този момент.

 

 

Още по темата