Медия без
политическа реклама

Жена почина в такси след отказана линейка

От Спешна помощ признаха, че преценката на служителя е била погрешна

08 Февр. 2024
Илияна Кирилова

Жена от Сливен почина в такси, след като линейка отказа да я вземе от дома ѝ. Близките ѝ били принудени да търсят транспорт, за да я закарат до болницата, където само констатирали смъртта ѝ, съобщи Би Ти Ви.

От Спешния център в Сливен казаха, че служителят е виновен и ще бъде наказан - рядко признание за погрешна преценка в здравната система.

63-годишната жена се почувствала зле в дома на дъщеря си и зет си във вилната зона на Сливен. Роднините ѝ звънят на тел. 112. Отсреща отказват да изпратят помощ преди да чуят жената, която е зле - нещо, което е правило при такива повиквания и често създава проблеми. Отказът на Спешна помощ наложил близките да викнат такси, поради което били изгубени още ценни минути. Таксито оставя хората на входа на болницата, но там само установяват смъртта на жената.

Не е известно какво наказание ще бъде наложено на виновния служител - от Спешния център са отказали да коментират пред камерите на Би Ти Ви случая. Единствената информация е, че той ще бъде наказан дисциплинарно.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Спешна помощ

Още по темата