Quantcast
МФ добави 34 фирми в разширения списък по закона "Магнитски" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МФ добави 34 фирми в разширения списък по закона "Магнитски"

НАП и ДАНС са открили американска фирма на Пеевски, пропусната от САЩ
Обновена
7 880
 Илияна Кирилова

Нови 34 фирми са добавени в списъка на фирмите, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати по закона "Магнитски". Това са юридически лица, които през последните пет години са били притежавани, контролирани или управлявани от Васил Божков и Делян Пеевски.

26 от добавените фирми са на хазартния бос, а 8 - на бившия депутат от ДПС. Прави впечатление, че всички български компании на Пеевски са вече заличени. Действащи са три, регистрирани в ОАЕ, и една - в САЩ, която американските власти са пропуснали. Сред изброените компании на Васил Божков има офшорни, както и регистрирани в ОАЕ, Албания, Румъния, Франция, Люксембург.

Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от ДАНС и данъчните. Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти. След проверки, които са в процес на извършване, този списък ще бъде допълнен с „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица“. 

 

Ключови думи:

списък, Магнитски

Още

Пише се закон за санкциите "Магнитски"

14.09.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

2218
ДАНС: Прокуратурата ни забрани да дадем информация за Пеевски

31.08.2021

Обновена

6001
БНБ: Лицата от списъка Магнитски имат едва 11 млн. лева кредити

24.08.2021

2155