Quantcast

Медия без
политическа реклама

Манолова, Дончева и Триото отиват заедно на избори

В БСП не се прави широка лява коалиция, обяви лидерът на Движение 21

23 Май 2021Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Мая Манолова, Татяна Дончева и Отровното трио в лицето на Арман Бабикян обявиха официално, че отиват заедно на изборите. Формациите днес са подписали коалиционно и политическо споразумение, а утре ще се регистрират в ЦИК. "Изправи се! Мутри вън! Продължаваме да сме един печеливш отбор, за да финализираме ревизията и законите си за защита на хората", похвалиха се още лидерите.

Изправи се! Мутри вън! Продължаваме един печеливш отбор, за да финализираме ревизията и законите си за защита на хората

Posted by Мая Манолова on Sunday, May 23, 2021

На изборите на 11 юли ще се явим във формата, в който бяхме на изборите на 4 април: "Изправи се.БГ", "Отровното трио" и три партии – "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение „България на гражданите“ и ЕНП, обяви часове по-рано в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Мая Манолова. От думите й излезе, че всъщност и за момент не е ставало дума движението на Дончева да не е с тях на изборите. Но шефът на предизборния щаб на БСП Кристиян Вигенин не изключи Дончева да се присъедини към БСП. Пред Неделя 150 на БНР той съобщи, че утре ще стане ясно. Още днес обаче стана ясно, че Дончева остава с Манолова. 

В петък лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сформира голяма лява коалиция с участието на АБВ на Румен Петков, "Движение 21" на Дончева и гражданската платформа "Нормална България" на Георги Кадиев. Накрая подписа само с Кадиев и Петков. Самата Дончева обяви днес, че това не била широка лява коалиция, а има тясна коалиция. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, каза още тя.

Нито г-жа Нинова ме е канила в нейната коалиция, нито аз в моята, обяви пък Манолова на въпрос дали и тя е канена за съюз с БСП.

Тя заяви, че вече партиите се разбрали да има специална комисия, която да разследва незаконното подслушване в следващия парламент. От думите й стана ясно, че договорката била между нея, ИТН и Демократична България.

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Прокуратурата обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство

23 Февр. 2024

Съдът оневини юристката от МВР, обиждала малтретирано момиче

22 Февр. 2024

МВР нахлу в сграда на Алексей Петров по неотложност

23 Февр. 2024

Борисов и Тръмп се сравниха с Алексeй Навални

21 Февр. 2024

Прокурор Зартова: Магистратите около Еврото се наричаха "семейство"

22 Февр. 2024