Медия без
политическа реклама

Лилана се оплака от ареста в нов аудиозапис

Съдружникът й Мартин Димитров обяви, че двамата са заложници на "силова групировка, която нарича себе си прокуратура"

В нов аудиозапис, изпратен до медиите през пиар агенция, певицата и бизнесдама Лиляна Деянова-Лилана се оплака от условията в ареста, където се намира вече 4 месец по обвинение в злоупотреба с еврофондове.

Деянова и съдружникът й Мартин Димитров са в предварителния арест на Софийския затвор. Утре апелативният спецсъд ще разгледа жалбата им срещу поредния отказ на долната инстанция да промени мярката им за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

Деянова за пореден път разказва как към нея и Димитров се прилагат невиждани мерки за сигурност - килиите им са заключени с допълнителен катинар и при всяко отваряне присъстват по 7 човека, които снимат и с камера. Подобно нещо се е случвало само по време на предварителните арести на братя Галеви, разказвали охранителите в затвора.

"Деянова е оставена в ареста въпреки категоричната медицинска експертиза и показанията на вещото лице, че здравословното й състояние се влошава от условията в ареста. Лиляна има 3 операции на гръбначния стълб. При извършения преглед, постановен от съда, се установи, че има 2 възпалени прешлена. Всички медицински лица, участвали в изготвянето на експертизата са категорични, че оставането в ареста крие риск за живота й. Състоянието й изисква постоянно движение, специфични упражнения, физиотерапия. Това е абсолютно невъзможно при 24-часов строг тъмничен режим, спане на метална койка и при цялата влага в ареста", твърди съобщението.

Певицата и бизнесдама Лиляна Деянова - ЛиЛана остава в ареста. Това постанови Специализираният наказателен съд. Мотивът за това решение е, че има опасност да извърши ново престъпление, предаде БГНЕС.

Деянова разказва как по време на силовата акция в офиса на Civi, платформата за подаване на граждански сигнали е била напълно унищожена. Близките й призовават хората да се съберат пред спецсъда на ул. "Черковна" 90 в столицата в знак на подкрепа утре.

"Репресията срещу нас и потребителите е недвусмислено послание, че България смята умните за опасни", обяви Деянова.

Димитров обяви, че двамата с Лиляна са заложници на "силова групировка, която нарича себе си прокуратура". По думите му от всички около 40 разпитани свидетели дотук, нито един не говори да е видял, или дори да е чул за престъпление. Димитров твърди, че са станали обвинеями, след като самите те са подали сигнал за злоупотреби в АПИ и ТОЛ системата.

Прокуратурата търси връзка между певицата ЛиЛана и бизнесмена Васил Божков, когото опитва да върне от Дубай заради 11 обвинения.  "Кога последно съм ходила в Дубай.
Това, което се случва срещу нас, е абсолютен позор и не е правосъдие. Аз и Лиляна сме заложници на силова групировка, която нарича себе си Прокуратура.Бяхме ...

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?