Медия без
политическа реклама

Километрични опашки се извиха за влизане в Гърция

Традиционните празнични задръствания засегнаха и други пътни участъци

24 Май 2024Обновена
Фейсбук

Километрични опашки се образуваха днес преди обед на ГКПП „Кулата – Промахон“, предаде кореспондентът на bTV в региона. Автомобилите, които искат да влязат от България в Гърция, чакат над два часа. Опашката към 11 ч. е била над 5 км. Причината е обстойна проверка на всички превозни средства от страна на гръцките гранични полицаи. Междувременно от наша страна бяха мобилизирани допълнително служители, за да се обработва нормално засиленият трафик, съобщиха от "Гранична полиция".

С цел безпроблемното преминаване през пунктовете през празничните дни ще са отворени всички работни места, за които е обезпечен необходимият ресурс от служители и технически средства. От страна на гръцките власти е получена информация, че на ГКПП Кулата-Промахон за същото време ще се извършват засилени полицейски проверки и няма да се въвежда облекчен режим на работа, обясняват от нашата служба.

ГДГП препоръчва на пътуващите за Гърция да ползват и алтернативните маршрути - през Маказа, Илинден, Ивайловград, Златоград и Капитан Петко Войвода.

Натоварено е движението и в други участъци на магистрала "Струма", както и през Кресненското дефиле. Опашки има и за влизане в Турция. Верижна катастрофа с четири коли, но без пострадали затруднява движението на АМ "Тракия", предаде агенция "Фокус". 

Междувременно, с часове не беше възможно да се купят винетки онлайн и по бензиностанциите у нас, предаде Нова тв. Проблемът е бил технически и е отстранен. 

 

ОТБИВКА

Временно е затворен за движение Проходът на републиката заради катастрофа между ТИР и два мотоциклета. Единият моторист е загинал на място, съобщиха от пресцентъра на МВР във Велико Търново. 

Произшествието е станало около 13:00 ч., в района на село Въглевци. По първоначална информация са се ударили тежкотоварен камион с турска регистрация и два мотоциклета. Екипи на полицията отклоняват леките автомобили през прохода Шипка, товарните изчакват на място.