Медия без
политическа реклама

Кадър от времето на Кирил Йорданов излезе чак сега от община Варна

Христо Иванов отговаряше за ресорите, свързвани с хаоса в града - строителство и инфраструктура

14 Дек. 2023
Днес Благомир Коцев проведе първата си приемна с граждани. Обеща, че регулярни срещи с варненци ще имат и зам.-кметовете.
FB/Благомир Коцев
Днес Благомир Коцев проведе първата си приемна с граждани. Обеща, че регулярни срещи с варненци ще имат и зам.-кметовете.

Дългогодишен управленски кадър бе освободен от община Варна. Става дума за Христо Иванов, зам.-кмет по ключовите сфери строителство и инфраструктура. Имаше информации, че той ще продължи да заема поста, още повече след като се задържа месец след встъпването на Благомир Коцев. Но новият кмет го освободи днес.

Иванов стана зам.-кмет в края на 2013 г., като част от екипа на Иван Портних. Преди това бе в ръководството на ВиК - Варна. Но бе назначаван и на общински позиции при кадровите трусове във водното дружество. Плътно стоеше до Портних през мандатите му. А поради ресорите си, бе яростно критикуван заради застрояването и инфраструктурните проблеми в града. В крайна сметка днес си тръгна човек, чиято общинска кариера тръгна още при сваления с протести Кирил Йорданов.

От екипа на Портних към момента при Коцев остава Тодор Иванов. Като зам.-кмет той отговаря за сигурността. Досега бяха освободени зам-кметовете Пламена Маринова (jтуризъм), Ралица Константинова (култура), Коста Базитов (здравеопазване, социални дейности), а и Ани Николова, шеф на дирекция „Европейски и национални оперативни програми“.

Днес пресцентърът на община Варна запълни и един дефицит - съобщи официално кои са новоназначени като зам.-кметове: "Павел Попов с ресор здравеопазване, култура и социални дейностив; Диан Иванов с ресори правна дейност, контрол и общинска собственост". От съобщението става ясно, че ще има и зам.-кмет по бюджет и икономическо развитие, който ще встъпи на 2 януари.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата