Медия без
политическа реклама

Има "що-годе пълен консенсус" за председател на СОС

Очаквам на 8 февруари да имаме председател, заяви Ваня Григорова

04 Февр. 2024
Илияна Димитрова
Цветомир Петров

"Вече има що-годе пълен консенсус в Столичния общински съвет за това да бъде подкрепен един от представителите на коалиция ПП-ДБ-СС за председател. В този смисъл по-скоро очаквам на 8 февруари да имаме председател", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ общинската съветничка от "БСП за България" Ваня Григорова. Според Григорова кандидатът на ПП-ДБ-СС ще бъде избран с гласовете на всички. 

"Това е в противоречие с волята на избирателя, който очевидно не смята, че трябва да се даде цялата власт в ръцете на една политическа сила. Това са хора, които тропат с краче и настояват сега и веднага да окупират всичко", допълни Григорова. "Не коря тези, които търсят изход, но наистина трябва ясно да се чуе, че ситуацията, в която сме е в резултат на ината и егоизма на една шайка, която е решила да окупира всичко", допълни общинската съветничка от "БСП за България".

От 13 ноември СОС не успява да избере председател. В седмия опит, от "Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София") издигнаха Цветомир Петров. Вероятно около него се оформя консенсуса, за който говори и Григорова. 

 

Още по темата