Quantcast

Медия без
политическа реклама

Гешев пусна Красимир Каменов-Къро за издирване от Интерпол

Българинът се търси с червена бюлетина за убийство, заплаха за убийство и изнудване

21 Апр. 2023
Интерпол

Красимир Каменов - Къро е обявен за международно издирване с “червена бюлетина” от “Интерпол", съобщава БТА. Телеграфната агенция се позовава на справка на сайта на световната полицейска организация.. Според сайта на Интерпол Каменов е издирван за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

По неофициални данни Каменов е в ЮАР. От дни наред главният прокурор Иван Гешев периодично представя пред медиите аудиозаписи, за които твърди, че са именно на Къро и които разкриват заговор срещу него, държавата и полицейски началници.

Красимир Каменов - Къро е обвинен като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Това съобщи Софийската градска прокуратура, посочвайки го само с инициали - К. К. Според източници на "Сега" обаче става дума точно за Къро.

Само преди дни прокуратурата обяви, че Красимир Каменов - Къро е обвинен като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Именно по това разследване той е пуснат за издирване от държавното обвинение.

Според съобщението на прокуратурата, Каменов е подбудил извършителя К. И. и помагачът му Б. Т. да убият Иванов. Иванов беше прострелян смъртоносно на 25 март 2022 г. в София. Миналия април като обвиняем за убийството му беше привлечен К.И. Тогава прокуратурата съобщи, че извършителят на убийството предварително е подсигурил оръжието и е тренирал стрелба с огнестрелно оръжие със същия калибър, проучил е района на местоживеене на убития и ежедневните му навици и е съставил план за начина на извършване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството. 

 

Както се зарече, главният прокурор Иван Гешев превърна в сериал филма за заговора, който цели свалянето му от поста, както и отстраняването на други магистрати и висши полицейски служители.

Задочното обвинение на Къро дойде дни след зрелищната пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, по време на която Каменов беше посочен сред заговорници срещу главния прокурор. Прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем, за които обяви, че един от разговарящи е точно Къро.

Гешев обясни, че показва на медиите "как мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, както и да ги наречем най-общо - известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората". За този заговор обаче Къро все още няма обвинение.

Миналия ноември полицията проведе спецакция в столичния квартал "Слатина", като изцяло беше блокирано тържището в квартала. Тогава се твърдеше, че се проверяват гаражи, паркинги, частни домове и офиси на Къро.

Главният прокурор Иван Гешев даде хаотична, но зрелищна пресконференция, на която бяха пуснати записи от разговори, намерени на флашки в жилището на обвиняем, и се четоха бележки.

 

Още по темата