Медия без
политическа реклама

Зрелищно дело за заговор срещу Гешев е прекратено

08 Март 2024
16 март 2023 г. Иван Гешев даде брифинг, заобиколен от шефа на националната полиция Атанас Илков, Борислав Сарафов, Сийка Милева, Илиана Кирилова (от ляво надясно).
БГНЕС
16 март 2023 г. Иван Гешев даде брифинг, заобиколен от шефа на националната полиция Атанас Илков, Борислав Сарафов, Сийка Милева, Илиана Кирилова (от ляво надясно).

Разследване, обявено преди година от тогавашния главен прокурор Иван Гешев на зрелищна пресконференция, е прекратено от Софийската градска прокуратура. На 16 март м.г. Гешев даде хаотична, но зрелищна пресконференция, на която бяха пуснати записи от разговори, намерени на флашки в жилището на обвиняем, и се четоха бележки. Всичко това трябваше да покаже как Гешев е жертва на мафията, олигарси и руското зловредно влияние, както и че за отстраняването му има неограничен финансов ресурс.

"Помните ли онази шумна пресконференция от 16.03 миналата година на Иван Гешев, Борислав Сарафов, Сийка (Милева, която беше говорителка на Гешев, б.а.), Илиана Кирилова и сие, в която ни говореха за заговор срещу държавата. Шокираха ни с хаоса, в който разхвърляха имена и обвинения срещу "Къро", "Цецо от Белград", "Т.И.", "Д.Г.", разследващ журналист и пр. Е, нека ви кажа, че с постановление от 26.02.2024 г. производството, за което оповестиха, е прекратено", съобщи във Фейсбук адвокат Грета Ганева.

Източници на "Сега" потвърдиха, че въпросното производство е прекратено, но подробности не са известни.

Преди година беше обяснено, че се води разследване срещу организирана престъпна група, уличена в множество престъпления. Като заговорник срещу Гешев тогава беше посочен и убитият по-късно в Южна Африка Красимир Каменов - Къро. Неговото убийство обаче не би трябвало да е единствената причина за прекратяване на дело, ако то наистина е водено за организирана престъпна група.

Миналата година прокуратурата качи в YouTube презентацията си, в която могат да се чуят и записите, за които Гешев говори (започват от 2.26 минута). 

През април м.г. пък стана ясно, че от това дело "майка" са отделени и други разследвания. Тяхната съдба към момента е неизвестна.

Както се зарече, главният прокурор Иван Гешев превърна в сериал филма за заговора, който цели свалянето му от поста, както и отстраняването на други магистрати и висши полицейски служители.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?