Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ген. Мутафчийски отиде на първа линия във ВМА

Той благодари за усилията на колегите си от инфекциозна клиника

07 Апр. 2020
ВМА

Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски посети колегите си от инфекциозно отделение в ръководената от него болница. Именно там са най-много настанените за лечение пациенти, заразени с коронавирус.

Той се срещна специално с медиците от Катедрата по инфекциозни болести на ВМА, за да им благодари за "неимоверните усилия, които полагат в условията на пандемията от COVID-19" и по повод Празника на специалистите по здравни грижи.

"Това е поредното предизвикателство пред бойците в бяло, предизвикателство, срещу което трябва да се изправим единни и на висотата на нашата професия. Колеги, благодаря на всички вас, които със своя професионализъм и всеотдайност допринасяте за устойчивото развитие на ВМА, въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени", обяви Мутафчийски. 

"Колеги - всички Вие, които сте част от голямото семейство на ВМА, включващо 5 болници и 2 санаториума, благодаря Ви за ентусиазма и човещината, с които всекидневно защитавате името на българския лекар и на Академията като водещ фактор в българското здравеопазване", се добавя в посланието на шефа на оперативния щаб, което завършва с думите: "Бъдете здрави! Бъдете силни и сърцати! Бъдете винаги на време и на място!"

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?