Quantcast
Ердоган очаква повече от ДПС на изборите в България | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Ердоган очаква повече от ДПС на изборите в България

Обновена
5 547
 Пресцентър на ДПС
Ердоган прие делегацията на ДПС в имението "Вахдеттин" в Ченгелкьой.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие делегация на ДПС, водена от председателя на движението Мустафа Карадайъ, съобщи пресслужбата на партията. В делегацията участват и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутатът Илхан Кючюк. Срещата е била в имението "Вахдеттин" в Ченгелкьой и е била закрита за медиите.

Партията на Ердоган, очаква от ДПС "по-голям успех на насрочените за 11 юли избори", съобщи турското държавно радио като се позова на заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието Нуман КуртулмушРадиото цитира и следното изказване на Куртулмуш след срещата му с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ: "Турците в България, които са част от нашата нация, всъщност изпълняват ролята на цимент, който осигурява спояването отношенията между България и Турция. Като цяло ние водим добри отношения с България и досега продължаваме да работим без никакви проблеми."

Ердоган беше придружен от външния министър Мевлют Чавушоглу, директора на президентската комуникационна служба Фахретин Алтун, говорителя на президента Ибрахим Калън, говорителя и зам.-председателя на Партията на справедливостта и развитието Юмер Челик и Ефкан Ала.
 

 

Още

„Хартиената коалиция“ приключи с погрома над Изборния кодекс

02.12.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6889
Политически скандал удави дебата за държавния бюджет

30.11.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТРОВА

3383
Карадайъ за Народния театър: Да пратим депесарите на Марс ли?

27.11.2022

3093