Quantcast
ДБ не изключва общо явяване с ПП на избори | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ДБ не изключва общо явяване с ПП на избори

1 755
 FB/ Демократична България
Лидерите и симпатизантите на ДБ и ПП заедно протестираха преди дни в защита на правителството.

След като общото участие в правителството и протестите в негова защита сплотиха двете формации, ДБ започна да не е чужда на идеята да се яви на избори с ПП. Днес пред Нова телевизия министърът на електронното управление Божидар Божанов не изключи тази възможност. Той каза, че решенията ще се вземат след обсъждане в политическите сили, но опцията съществува.

Не е известно обаче мнението на ПП по въпроса. Днес, коментирайки многобройни теми пред журналисти, Кирил Петков се изказа доста положително за ДБ. Не изключи коалиция, но имаше предвид следизборна, тоест управленска - като настоящата. 

В наситената с политически коментари неделя се включи и Христо Иванов. Той не каза нищо за съюз с ПП, а акцентът му бе по отношение на ГЕРБ и ДПС. "Те изпуснаха времето да опитат да се променят, да покажат разбиране за проблемите, които предишното статукво имаше. Считаме, че те трябва да останат извън изпълнителната власт", коментира съпредседателят на ДБ пред БНР. Все пак Иванов не изключи тематично да се търсят допирни точки с тях. „Воденето на диалог и търсенето на подкрепа по отделни теми са нормални практики за една демокрация, още повече, че минаваме към състояние, в което българският избирател не се очертава да дава гласовете на един голям играч. Влизаме в политически период, който се крепи върху средни по размер политически формации и коалиционната форма на управление се подразбира като формат“, каза той.

Още

Неравенствата в училище се оказаха трудна тема за партиите
Социолозите се разминават с 5% за БСП и "Възраждане"

07.09.2022

22928
ПП се отказа да е "облачна партия" и прави структури в селата

07.09.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

6920