Quantcast
ДАНС влезе и в БЕХ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ДАНС влезе и в БЕХ

2 647
 Илияна Кирилова

ДАНС извършва проверки в Българския енергиен холдинг, съобщи БНТ. От агенцията не са потвърдили, но и не са отрекли информацията. 

От БЕХ съобщиха единствено, че извънредна проверка, извън регулярните и по сигнал, при тях към момента няма.

Агентите на ДАНС още преди седмица са започнали проверки на част от сделките, сключвани от Българския енергиен холдинг. Проверява се и сигурността на служебната информация, която се съхранява в холдинга. Проверката не била свързана с проектите за газова връзка между България и Гърция, както и с "Балкански поток", твърди още Националната телевизия.

Държавната агенция „Национална сигурност“ проверява документите, свързани със строителството на българо-гръцката газова връзка, твърди обаче БНР. Инспекцията е започнала миналата седмица. Сигналът за нередности беше подаден до МВР от политическа партия. Очаква се официална информация за инспекцията.

От БЕХ уточниха пред БНР, че при тях тече рутинна проверка, свързана със защитата и сигурността на информацията

Само преди 20 дни стана ясно, че служители на ДАНС са влезли за проверка и в специализираната прокуратура. Тогава служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че служители на ДАНС се намират в специализираната прокуратура, където по линия на прекия контрол извършват проверка на материали, които съдържат класифицирана информация. Той обяви, че това било рутинна работа и нямало нищо чрезвичайно в това. "Включително, когато бях председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС), те са идвали многократно да проверяват по тази линия и в това аз не виждам абсолютно никаква "бомба"", заяви Рашков.

Той нарече тогава измислици твърденията, че хората на ДАНС изземвали документи по разследвания и че с подобни тези някой, най-вероятно ГЕРБ, цели да внася смут в държавата.

 

 

Още

Катаджиите вече няма да се крият в храстите

10.09.2021

5392
Данъчни тръгват на денонощни хайки по борси и тържища

03.09.2021

1464
БЕХ: „Топлофикация София“ ни дължи близо 700 млн. лв.

02.09.2021

754