Quantcast

Медия без
политическа реклама

България е поискала от ОАЕ и собственика на "Левски"

Съдът определи 1 млн. лв. гаранция на сина на Васил Божков

05 Март 2020Обновена
БГНЕС
Георги Попов (в средата)

Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на ФК "Левски" Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това съобщи пред журналисти в парламента правосъдният министър Данаил Кирилов. Двамата с хазарния бизнесмен Васил Божков са обвинени за участие в организирана престъпна група. "Изпратени са всички възможни документи и очакваме реакция от властите на ОАЕ", коментира Кирилов.

В сряда специализираният наказателен съд реши, че сина на Божков - Антон, може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. гаранция.Той е обвинен за пране на пари по поръчение на организираната престъпна група на баща си. Освен това прокуратурата разшири кръга от обвиняеми за участие в организираната престъпна група на бизнесмена с още един човек. Към наказателна отговорност е привлечена Йоана Чолакова. Бившата секретарка и настоящ административен директор на ФК "Левски" е организирала срещи с иманяри, твърдят разследващите, предаде bTV. Пред съда Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила вода, кафета и папки. Все пак магистратите решиха, че тя трябва да остане в ареста, докато тече разследването.

В ареста се намира и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначално Специализираният наказателен съд ѝ определи гаранция от 1.5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?