Quantcast

Медия без
политическа реклама

България е поискала от ОАЕ и собственика на "Левски"

Съдът определи 1 млн. лв. гаранция на сина на Васил Божков

05 Март 2020Обновена
БГНЕС
Георги Попов (в средата)

Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на ФК "Левски" Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това съобщи пред журналисти в парламента правосъдният министър Данаил Кирилов. Двамата с хазарния бизнесмен Васил Божков са обвинени за участие в организирана престъпна група. "Изпратени са всички възможни документи и очакваме реакция от властите на ОАЕ", коментира Кирилов.

В сряда специализираният наказателен съд реши, че сина на Божков - Антон, може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. гаранция.Той е обвинен за пране на пари по поръчение на организираната престъпна група на баща си. Освен това прокуратурата разшири кръга от обвиняеми за участие в организираната престъпна група на бизнесмена с още един човек. Към наказателна отговорност е привлечена Йоана Чолакова. Бившата секретарка и настоящ административен директор на ФК "Левски" е организирала срещи с иманяри, твърдят разследващите, предаде bTV. Пред съда Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила вода, кафета и папки. Все пак магистратите решиха, че тя трябва да остане в ареста, докато тече разследването.

В ареста се намира и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначално Специализираният наказателен съд ѝ определи гаранция от 1.5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.

Още по темата