facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

България е поискала от ОАЕ и собственика на "Левски"

Съдът определи 1 млн. лв. гаранция на сина на Васил Божков
Обновена
6 490
 БГНЕС
Георги Попов (в средата)

Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на ФК "Левски" Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това съобщи пред журналисти в парламента правосъдният министър Данаил Кирилов. Двамата с хазарния бизнесмен Васил Божков са обвинени за участие в организирана престъпна група. "Изпратени са всички възможни документи и очакваме реакция от властите на ОАЕ", коментира Кирилов.

В сряда специализираният наказателен съд реши, че сина на Божков - Антон, може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. гаранция.Той е обвинен за пране на пари по поръчение на организираната престъпна група на баща си. Освен това прокуратурата разшири кръга от обвиняеми за участие в организираната престъпна група на бизнесмена с още един човек. Към наказателна отговорност е привлечена Йоана Чолакова. Бившата секретарка и настоящ административен директор на ФК "Левски" е организирала срещи с иманяри, твърдят разследващите, предаде bTV. Пред съда Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила вода, кафета и папки. Все пак магистратите решиха, че тя трябва да остане в ареста, докато тече разследването.

В ареста се намира и съпругата на Васил Божков - Елена Динева, която също е с обвинение за участие в организирана престъпна група. Първоначално Специализираният наказателен съд ѝ определи гаранция от 1.5 млн. лв., но втората инстанция реши, че тя трябва да бъде задържана за постоянно.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Божков: Горанов поиска да подаря лотарията на техен човек

05.06.2020

Обновена

3393 9
Сираков дължи общински данък за акциите на "Левски"
5 неудобни въпроса за акцията на прокуратурата срещу боклука

03.06.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

6245 3

Коментари

devane

Чудно кога хигиенистките му ще бъдат замесени в организирана престъпна група?!

 

Доверчивия

Прокурорчето се бори с корупцията бе, не му пречете, я гледайте как я е погнал, скоро за цяр няма да остане корупция.

Каква страшна корупция е цъфтяла под носа на Бойчето без да подозира даже!

dream team
снимка на dream team

А Найденовите кога?

Непримирим

А Гриша Ганчев? ... Или той вече е ощавен и изпран?!

momon

Мнение от друг форум :)

Тая сигурно е изнасилвала всеки който не е искал да търка билетче

 

Шлифера

А КОГА ще тичаме по пътечката на испанските .... МРЪСНИТЕ пари за къщи, тъщи,  магазини, дечица, любовници и т.н. и до къде ли ще ни заведат ......

sega_reader

Ако все още има останали олигарси в България и не са изчезнали барабар с жената, децата, любовницата и иконома, нека си водят бележки как действа Бай Каскет.

И да знаят, никакви адвокати не могат да му помогнат.

Все се сещам за онзи дето спонсорираше НЛО навремето, помните ли го, Гущеров, ами човека видя накъде отиват нещата и продаде каквото можа и сега си гледа живота или старините в Швейцария и не се занимава с български прокурори, прокурорки и прокуратурки.

Stern

Пред съда Чолакова заяви, че недоумоява защо е обвинена

За да се превърне в необходимия кошеревски свидетел. Това е поредното допринасяне на бг-прокуратурата в правото.

А Гешев като е почнал да прибира родата на поредния олигарс за отстрел, защо чака за свата?

Васик

Много се съмнявам, че в България някога е имало олигарси. Като човек, който няма достатъчно образование, Гешев заимства думи от жълтата преса.

bilbotorbins

Бившата секретарка и настоящ административен директор на ФК "Левски" е организирала срещи с иманяри.

Боже, винаги съм си мислил, че едно от задълженията на секретарката е да провежда разговори, изпраща писма и да организира срещите на шефа си. Ама.така тя се превръща в главен организатор в ОПГ-то. И тук, подобно на случая с Йончева, се оказва, че обикновения гражданин трябва да знае за престъпната дейност на работодателя си и да докладва за нея. В същото време, специализираните държавни органи, които имат необходимия ресурс и пълномощия за целта, явно нямат такова задължение.

 

John Slow

Синът на хазартния бизнесмен Васил Божков - Антон, може да напусне ареста срещу 1 млн. лв. гаранция. Това реши Специализираният наказателен съд

Как ги решават тия неща? Ценоразпис ли има?

kaily
снимка на kaily

Бившата секретарка и настоящ административен директор на ФК "Левски" е организирала срещи с иманяри, твърдят разследващите, предаде bTV. Пред съда Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила вода, кафета и папки. Все пак магистратите решиха, че тя трябва да остане в ареста, докато тече разследването.

Чолакова е била в Надзорния съвет на контролирания от Божков "Холдинг Пътища"

Не ще да е проста секретарка била май, каквато се изкарва... административен директор, в надзорен съвет...

 

 

Conviction
снимка на Conviction

Въпросният даже не е задържан,няма споразумения з а екстрадация   една пушилка..?.Ти ще имаш милярд ама щеси тъп да се оставиш да те задържат...

галеви  гдеса,а оная  с бар домби? и стотици кокошкари издирвани с години?

nebenebe

БХ сега кат' няма работа ще ги погне наред. Бе тез измислени гаранции връщат ли се после? Би трябвало. щом субектът не е избягал. Милион, милион и половина, много бе. И ей така на око. На БХ един ден каква ли гаранция ще му определят? Поне милиард, два, би трябвало. Е то съдиите решават де.

Stern

Арабите нали вече официално отказаха да връщат Божков. Според тяхното си правило за вложени 1 млн е получил резидентски статут и екстрадация нанай.

Ако и този е сторил същото, явно Гешев само поддържа пушилката.

Mrx

 

А КОГА ще тичаме по пътечката на испанските .... МРЪСНИТЕ пари за къщи, тъщи,  магазини, дечица, любовници и т.н. и до къде ли ще ни заведат ......

 

  Сеага ще ти обясня. Гешев ще събере  любовникът и другите помагачи на седянка от нямай къде, ще си похуртуват и прокуратурата ще излезе със заявление, че няма данни за престъпление. Нищо, че другарите  Златев, Чаушев, Йорданов, Саздов, и някои други, заедно с Борисов и Горанов тоже, образуват идеална организирана престъпна група (според определението на Гешев). Лулойл не плаща данъци, пък парите отиват за пране при моделката. Идеална организация. Сега, обаче Испанската полиция ще  "разкости" (както вика падишаха) моделката, защото тя трябва да отговаря за луксозния си живот и за милионите, които получава. А бат ви Бойко се е покрил напълно и му треперят гащурята. И сега гледа да си измие мутрата с борбата с корона вируса  и с мигрантите. То сега трудно ще стане, ама смени ли се правителството, тогава наш Бойко ще трябва да бяга при Божков. 

momon

Каскета както я подкарал, - собственик, жена, секратарка,син и т.н. -  рано или късно ще стигне до арест на футболисти. Нищо не играят, а пари взимат, т.е. участват в пране на пари.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×