facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

БСП кани на консултациите по вота на недоверие и десни

Левицата внася в понеделник предложението си, "Воля" продължава да не казва ясно дали ще го подкрепи
1857
 Илияна Кирилова

Левицата разширява консултациите си за вота на недоверие към правителството "Борисов 3", като в понеделник ще разговаря с представители на извън парламентарни партии. Това съобщиха от "Позитано" 20 днес. Досега ръководството на БСП се срещна с парламентарно представените сили, а твърда подкрепа за вота декларира единствено ДПС.

В понеделник в сградата на Народното събрание БСП ще има срещи с АБВ и с "Движение 21" на Татяна Дончева.

Социалистите очакват и отговор от дясното обединение "Демократична България", които също са поканени на консултациите, уточниха от партийния пресцентър.

По-късно в 14.00 ч вотът на недоверие ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание.

Междувременно "Воля" на Веселин Марешки ще "тупа топката" до последно и ще обяви в сряда позицията си дали ще подкрепи вота.

"Искаме да стане ясно кой е с жителите на Перник и кой иска да създава криза. Следим и действията на правителството, но засега изглеждат като действия при критично-бедствено положение, а не като действия, които ще разрешат трайно проблема. Въпросът е защо всичко се предприема чак сега... Превенцията и контролът за нас са на първо място", коментира пред БНР в неделя Кръстина Таскова, зам. председател на "Воля". Решението на партията щяло да бъде в "интерес на хората".

За да мине успешно вотът на недоверие към кабинета са нужни 121 гласа, а депутатите от БСП и ДПС имат общо 104. Затова са решаващи гласовете на депутатите от "Воля" и независимите депутати, по-голяма част от които са изключени от групата на патриотите представители на "Атака". Те обаче дадоха да се разбере, че подкрепят правителството и изобщо не участваха в консултациите, организирани от левицата.

Според парламентарните правила разискванията по вота на недоверие започват не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението.

12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ: Радев принизи президентството до партийна агитка

20.02.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6943 103
Колите на депутатите са обиколили Земята 33 пъти за година
БСП с първи номинации за нов лидер

17.02.2020

2050 13

Коментари

Billy-Joe Winchester

БСП само ще си загубят времето с тези.

Диагностик

...кой иска да създава криза...

 

Това само юристката от с. Крушовицаа може да съчини!

duzov2

"Искаме да стане ясно кой е с жителите на Перник и кой иска да създава криза. Следим и действията на правителството, но засега изглеждат като действия при критично-бедствено положение, а не като действия, които ще разрешат трайно проблема. Въпросът е защо всичко се предприема чак сега... Превенцията и контролът за нас са на първо място", коментира пред БНР в неделя Кръстина Таскова, зам. председател на "Воля".

Трябва да се чете, другари! Да се чете трябва!

Скрудж

Ах, как ми се иска този вот да успее! Оставка, три месеца "чорапено правителство", избори , правителство на Борисов - 4 и обяснения на Нинова как са спечелили 18 гласа повече в Полски Тръмбеш.

mull

Въъъзгеч!

Ми ако има последователни служебни правителства на Радев?

А?

Помисли ли добре какво си пожелаваш?

Сетне да няма ах и ох!

Скрудж

Въъъзгеч!

Това на какъв език е? 

rorik

Ммм даа,

Тъкмо Баце е натиснал ДПС -то и хоп Корни  скочи да  пази патерчката си , че явно на последните избори патеричката е поокъсяла.

Айде защитниците на  патеричката съюзявайте се . Пребройте се.

mull

Рюриковна каква трева пушиш?

Искам и аз от същата.

Скрудж

Ми ако има последователни служебни правителства на Радев?

А?

Помисли ли добре какво си пожелаваш?

Сетне да няма ах и ох!

Значи ще има последователни избори и последоватебни парламенти които не могат да съставят правителство.

На мен лично ми все тая защото накрая ще има Борисов 4! 

Jordan_13 2

Това с "Борисов 4" въобще не е сигурно;))) Първом подкрепата за Бойко Кауня пада от избори на избори. Самата ГЕРБ губи депутати, а всеки депутат за Бойко е като чувал със злато, защото колко по-малко дупетати има ГЕП, толкова става силноз ависим от Патериците, които ще се конструират. За тях, обаче трябва материал и пари. А материала все по-зле. Вложените пари, все повече, на вятъра. Така ДПС става все по-силно, защото ДПС е САЩ. Затова както Доган подкрепи Бойкос  декларация, така сега ще го разлюби с вот на недоверие;)))  Но, Бойко сега играе с Германия-Русия. Затова, както виждаш "Патриотът" (най-обикновени чорбари и курбанджии) неистово го крепът. Заповед на Путя. Факта, че БСп преговаря с некви десни, требва да ти говори много. На Бойко все по-трудно ще му става да управлява, все по-трудно;)))

Каубой
снимка на Каубой

Жърнал РАшковицки тъй ли каза на събранието, или деменцията гони...как беше...пусто да остане... Фигра ли..жожоба ли..аааа Гинки балуба и квас? Не бее...световна полюция!!!! Туй беше!

Slava
снимка на Slava

Тези "десни" колко депутати имат😥😭

Влез или се регистрирай за да коментираш