facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Божков атакува Горанов за нова сделка

Бизнесменът се възмущава, че данъчните са запорирали помещения в Телефонната палата, която трябваше да бъде музей
Обновена
69 105
 Илияна Кирилова
Сблъсъкът между Васил Божков и Владислав Горанов продължава

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков пусна и днес в 08:00 ч. критичен пост срещу управляващите на страницата си във Фейсбук. На мушката му отново е министърът на финансите Владислав Горанов. „През последните месеци „паметливият“ Влади Горанов и подчинените му структури – МФ, ДКХ, НАП и АДФИ нарушиха законите хиляди пъти. Влади може и да забравя, но документите, доказателствата и свидетелите остават“, пише той и прикача факсимиле от възбрана на НАП върху недвижими имоти в София.

„Днес ще дам пример със запориране на имущество, което трябваше да бъде превърнато в национална гордост", обяснява Божков. „Направена е възбрана върху Телефонната палата за невнесено ДДС. От евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей“, добавя той.

Сградата е собственост на свързаното с Васил Божков дружество "НГ Пропърти". То я купи през май 2017 г. от БТК за 17.3 млн. евро. Намерението на дружеството бе да направи в Телефонната палата музей, в който да има и лаборатории за реставрация на артефакти. Идеята бе в бъдещия частен музей да бъде показана и колекцията на Васил Божков, включваща тракийски златни съдове и различни археологически паметници, датирани от 4000 г. пр. Хр. до VІ в.

От качените в профила на Божков части от постановлението за налагане на предварителни обезпечителни мерки от НАП се вижда, че възбраната е върху два имота - кафене и нощен клуб на територията на Телефонната палата. 

Освен това става ясно, че в периода 3-14 февруари 2020 г. е извършена данъчна ревизия на "НГ Пропърти", която е установила несъбрани публични вземания за 135 361 лв. - 115 126 лв. главница и 20 235 лв. лихва за просрочие.

От НАП отказаха да дадат повече информация около ревизията, нито за какво точно са несъбраните вземания от "НГ Пропърти". От мотивите на публичния изпълнител, наложил запора, става ясно, че са свързани с неправомерно ползване на данъчен кредит за доставки по ремонта и реконструкцията на Телефонната палата. "НГ Пропърти" няма право на данъчен кредит, тъй като Телефонната палата ще се преобразува в музей и ще се използва за извършване на освободени доставки", пише публичният изпълнител. От НАП се позовават на чл.70 и чл. 42 от Закона за ДДС, според който продажбата на билети от културни организации и институти по Закона за закрила и развитие на културата в музеи, художествени галерии, библиотеки и театри, са освободени от ДДС.

"Данъчният кредит съществува единствено и само, когато се извършват или ще се извършват облагаеми доставки. Не е допустим, ако правиш нещо, което ще е свързано с освободени доставки. Това е принципният механизъм", коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров. И поясни: "Наприимер ако се обзавежда стоматологичен кабинет, в който ще се извършва стоматологична дейност, която е освободена от ДДС, тогава не може да се ползва данъчен кредит за стоматологичната машина или за ремонта на помещението".

"НГ Пропърти" е изцяло собственост на компанията "Ню Геймс", в която член на съвета на директорите е акционерът в строителния "Нове холдинг" Васил Божков. Той участва и в управата на "НГ Пропърти", чийто капитал е 36 млн. лв.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата готви багери за част от вилата на Божков

07.07.2020

5084 17
Прокурори: Божков е регистрирал 212 ценности, а вече иззехме 4381

06.07.2020

1938 23
Божков се закани на Борисов и Горанов с тайнствен ключов свидетел

05.07.2020

Обновена

17183 40

Коментари

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Направена е възбрана върху Телефонната палата за невнесено ДДС. От евентуалните бъдещи приходи от продажба на билети от все още несъществуващия и вече запориран музей“, добавя той.

 

Никакво съмнение, че НАП може да измисли такава идиотщина.

Evasion

От факсимилето се вижда, че възбраната е върху два имота - кафене и нощен клуб на територията на Телефонната палата.

Телефонна палата, музей, артефакти и работилници, а всъщност кафене и бардак... върху които е и запора.

nottheone

владко помни каквото му отърва. сигур в свищовската икономическа прогимназия са учили и неизвестния другаде предмет "витиеватост на паметта".

 

по-любопитното е друго - дали, ако беше жена, методиев би пуснал и на него, няма само мангъров да се блажи 😁

KTP

Ще видим ли отново наглите бузки на бездомния мушморок пак зачервени? Да? 

devane

Държавата се управлява от мутри, по мутренско-селски манталитет и няма общо с правовата държава.

3biri

Едно време имаше конкуренция между мутрите. Сега СИК са без алтернатива.

Минувача
снимка на Минувача

Не виждам какво е тук участието на Горанов. Някакъв данъчен служител е решил нещо, Божков не го одобрявя, но на кого се е жалвал? Този е като Мая Манолова - шум  да се вдига... 

YMCA

Кафенето и нощният клуб - и те ли ще работят без ддс? За да ползваш данъчен кредит прз 2017-2019г., значи НГ Пропъртис е имала и задължения по ддс и ги е намалила с начисленото й ддс от СМР. Къде е проблема? НАП намериха под вола теле. 

zumer

Държавната бухалка НАП в действие.

nottheone

данъчните още не са проверили 5-те млн. за барселона, бг граждани са йовчеви

BL.N.Lmt

🐾Медияпуул.бг е рестриктивен сайт, 🐾

You decide 🍕

Руски изтребители в Либия

17:24 | 26 май 2020 | 

11 коментара

 

https://www.mediapool.bg/ruski-iztrebiteli-v-libiya-news307815.html

 

Американската армия каза днес, че Русия е разположила изтребители в Либия, за да подкрепи руските наемници, биещи се на страната на източнолибийските сили. Това засилва опасенията от ново изостряне на конфликта, предаде Ройтерс.

"Руска военна авиация вероятно предоставя близка въздушна подкрепа и офанзивен огън", заяви командването на САЩ за Африка.

Според американската армия авиацията е пристигнала от военновъздушна база в Русия, преминавайки през Сирия, където самолетите са били пребоядисани, за да се скрие руският им произход.

Източнолибийските сили отричат чужденци да се бият на тяхна страна, но ООН каза този месец, че руската частна военна компания "Вагнер" има около 1200 души в Либия.

"Русия използва спонсорираната от държавата "Вагнер" в Либия, за да прикрие пряката си роля и да позволи на Москва правдоподобно да отрича зловредните си действия", заяви американската армия.

Русия, Обединените арабски емирства и Египет подкрепят източнолибийските сили на Халифа Хафтар, които започнаха настъпление миналата година за превземане на столицата Триполи.

През последните седмици обаче международно признатото правителство на националното съгласие отблъсна с турска подкрепа силите на Хафтар от позициите им в южната част на Триполи и от някои други северозападни райони.

САЩ не играят толкова видна роля в либийския конфликт, колкото по-рано, когато НАТО помогна на бунтовниците да свалят от власт авторитарния лидер Муамар Кадафи

 

 

 

 

Руски "маскирани" изтребители са разположени в Либия, за да подкрепят въздушните удари на бунтовниците в столицата: американските военни

Даниел Уолъс

Преди 14 часа

Fox News Flash най-добрите заглавия за 26 май видео

 

https://www.foxnews.com/world/russian-camouflaged-fighter-jets-deployed-to-libya-to-back-rebel-air

 

Американските военни обявиха във вторник, че руски изтребители са разположени в Либия, за да подкрепят частните военни изпълнители на Москва срещу подкрепяното от ООН правителство в Триполи.

 

Самолетите излетяха от руска военновъздушна база през Сирия, където "бяха пребоядисани, за да скрият руския си произход", преди да пристигнат в Либия, се казва в изявление на американското командване в Африка.

 

Изтребители са били изпратени да се осигури "тясна въздушна подкрепа и на офанзивата на огъня" за ЧВК група Вагнер, руските държавни частни военни предприемачи,  заедно с Либийската национална армия командир на бунтовниците Халифы Хафтар в борбата им срещу признато от ООН правителство на националното съгласие, се казва в изявление.

 

ВОЙСКИТЕ НА ХАФТАР НАПРЕДВАТ КЪМ ЦЕНТЪРА НА ЛИБИЙСКАТА СТОЛИЦА

 

Руските изтребители наскоро бяха разположени в Либия, за да подкрепят руските държавни частни военни изпълнители (ЧВК), действащи там на земята. (Снимката е направена и качена в DVIDS на 26 май 2020 г)

Руските изтребители наскоро бяха разположени в Либия, за да подкрепят руските държавни частни военни изпълнители (ЧВК), действащи там на земята. (Снимката е направена и качена в DVIDS на 26 май 2020 г)

"Русия очевидно се опитва да наклони везните в своя полза в Либия. По същия начин, по който видях действията им в Сирия, те разширяват военния си отпечатък в Африка, като използват подкрепяни от правителството наемни групи като Вагнер", каза генералът от американската армия Стивън Таунсенд, командир на американското командване в Африка. "Твърде дълго Русия отрече пълната пълнота на участието си в продължаващия либийски конфликт,  е’ вече не можем да го отречем."

 

Той продължи: "наблюдавахме Русия да лети до Либия с реактивни изтребители от четвърто поколение - на всяка крачка. Нито LNA, нито частните военни компании могат да въоръжават, експлоатират и поддържат тези бойци без държавна подкрепа-подкрепата, която получават от Русия."

 

Сателитните изображения, приложени към освобождаването, показаха руски изтребители МиГ-29 в авиобазата Ал Джуфра, разположена в пустинята на около 375 мили от Триполи

 

nottheone

тия си ги пускай на друго място.

тук говорим за божков, горанов и данъчните.

BL.N.Lmt

I'm nottheone to talk about that clusterfuck Goranov, Borisov, Bojkov, Naidenovi, etc.

☕️ :)

 

Forza NATO

Божков атакува Горанов за нова сделка

И коя, според уважаемата редакция, е "новата сделка" в случая?

 

Доколкото разбирам, Божков атакува бездомния за данъчна ревизия, което е нов повод, но във връзка с една съвсем ненова сделка.

Калпазанче

135 361 лв. - 115 126 лв. главница и 20 235 лв. лихва за просрочие. Баси! Пари за семки за Божков...Ще плати като поп. Но това не означава че действията не са целенасочени във всички възможни бизнеси и хора свързани с това лице от страна на държавата и нейните Инструменти, които не успяха да се справят нито с Цецо, нито с Консула с терасата, нито с Шиши и накрая не правят и опит да изяснят произхода на парите за Балцелонския вилает. Това е отвратителното,пораждащо погнуса...

DIMM

Е па тоя Божков, за толкова години в центъра на далверата, само тези л***а ли успя да извади на показ? 

Или другите, по-сериозните, не са за показване, че ще му лъсне и на него г**а ? 

Miranda
снимка на Miranda

На ден по лъжичка и нищо ...

 

ГАМЕНЧЕТО

Що услужливо ни обясняват от НАП че само билети ще цакат като им е казано и други дейности. 

Институции те у нас стигнаха до ниво да отвръщат като престъпници.

Влез или се регистрирай за да коментираш