Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов се скара на всички, които критикуват него и щаба

23 са новите заразени, 3 са починалите за 24 часа

03 Май 2020Обновена
Новите случаи на коронавирус у нас

Секретарят на Националния оперативен доц. Димо Димов за новите случаи на коронавирус у нас

Posted by bTV Новините on Saturday, May 2, 2020

Ден след отмяната на редовните брифинги премиерът Бойко Борисов отново се яви пред медиите в присъствието на шефа на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, за да обясни, че щабът и правителството работят на пълни обороти за отваряне на икономиката. От думите му се разбра, че днес в 10 часа Министерският съвет ще обсъжда график за постепенно отваряне на отделни сектори.

Потвърдените случаи на коронавирус в страната вече са 1611, като през изминалото денонощие има нови 23 заразени.

Спекулациите по повод прекратяването на брифингите предизвикаха гневна тирада на премиера.

"Някои тулупи спят до обяд и после ми пишат есемеси, нахалници!", избухна той. "Щабът работи на пълни обороти. Днес очаквам и шофьорските изпити, инструкторите. Горанов натиска всеки ден да отпускаме - дали спорта на открито, дали друго", коментира премиерът. "Никаква светлина няма. Поне техните ментори да погледнат какво става в Русия - премиери, министри... Хората изнемогват, парад отмениха - от Втората световна не са," описа ситуацията Борисов.

"Целият свят работи на проба/грешка, няма нито един учен да каже в света кое е правилно. Съжалявам, извинявам се, но всяко мое изказване започва с умоляване. От днеска работят планините, нека да спазваме дисциплината, реда. Короната е някъде във въздуха. Нека да продължим да се пазим, за да става все по-нормален животът. Няма нито една индикация, че всичко това ще премине скоро. От няколко дена умуваме с Мутафчийски, свиквайки да живеем с този вирус, плюс нашите мерки, колкото може повече сектори да се отварят за нормален живот в условията на пандемия. Нито една от тези мерки не е направена случайно", коментира премиерът.

От 7 часа всеки ден разменяме мнения да се уточни концепцията за отделните сфери, каза и шефът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Днес уточняваме предполагаемия график, защото след всяко отпускане ще се прави анализ какво е отражението на всяка мярка върху заболеваемостта, обясни той.

 

ОЩЕ БИСЕРИ:

- Вие имате ли нещо общо с Ледения полюс? Вие не сте били там (на въпрос на репортер за евентуално напрежение между Борисов и НОЩ);

- И един, дето ми е приятел, написал "Убиха Генерала!" (за неназован журналист)

- И аз вчера, като прочетох, му се обаждам и викам: "Жив ли си, бе, колега?". Ние сме приятели от толкова години... (за ген. Мутафчийски.)

- Това са най-добрите експерти в правителството. И отделно си назначих съвет - опозиционен. Ето, обадете се на Мангъров (б.р. - доц. Мангъров). През ден го чувам и него и през ден той ми пише: "Браво, айде сега и другото. Браво, бъди смел!";

- Накрая решенията и виновния, ако има успехи, ше бъдеме `сичките щастливи. Ако има загуба, ше е само моя; 

- Ми погледнете във Франция, ми погледнете в другите големи държави - пускаш есемес, чакаш. Чакаш! И ако ти кажат "Излез", тогава излизаш. Каква карантина карате вие във София? Другите градове по-малко ги наблюдавам. Улиците ли са  празни, парковете ли са празни?; 

- Ето от днеска работАт планините (за отварянето на планините за туризъм);

- Той ме е питал толко пъти. "Мо`е л да дойда и аз веднъж като човек - цивилен, нали, да се разходА (за ген.Мутафчийски, който се появи на брифинга с костюм, а не с униформа).

 

 

Още по темата