facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов показа от хеликоптер "Балкански поток"

1963

Строителство на „Балкански поток“ в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци, който е с дължина 45,2 км и е разположен на територията на област Плевен

Posted by Boyko Borissov on Friday, January 3, 2020

Премиерът Бойко Борисов отиде на инспекция на вече построеното трасе от „Балкански поток” в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци с хеликоптер. Министър-предедателят показа газопровода от птичи поглед с видео в личния си фейсбук профил.

„150 км вече са положени, над 18 000 тръби. Това е  „Балкански поток”. От първия ден, в който сме стартирали, след като направихме изрядни процедури, се строи на пълна мощност. Няма нова година, няма събота, няма неделя. Какви огромни съоръжения се правят. И след това тръбите се зариват и отгоре се слага царевица, жито. Това са 150 км”, похвали се Борисов от кабината на хеликоптера.

По негови думи всичко е "пипнато от човешка ръка" и са спазени всички "брюкселски препоръки". „България спазва всички процедури като член на ЕС - обжалвания, търгове, всичко мина. От първия ден досега по над 5 км на ден се работи. Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел - газов хъб "Балкан" – защото той ще обслужва Балканите“, коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Според премиера "към края на май, ако не на 13 юни, трябва да стане готов „Балкански поток”. „Точно и ясно сме обявили, че на 1 януари сме прехвърлили точката на границата с Турция. Старият газопровод е в прекрасно състояние. С новия поток от Гърция сме изградили пълна диверсификация", увери Борисов. Той определи България като "регионален стратегически газоразпределителен център". "Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси“, отбеляза Борисов.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Италианец почина при строителството на "Балкански поток"

28.03.2020

4895 6
Премиерът създава паралелен щаб от лекари, за да съветват министрите

22.03.2020

Обновена

10993 48
Президентът към управляващите: Покажете, че държавата наистина работи

18.03.2020

Обновена

ТАНЯ ПЕТКОВА

5340 125

Коментари

Шлифера

А байОНя как ни омайваше някога, какви ги плещише, че щял бил да спира кортежите, да си плаща кафетата и пеша да ходи даже....помните ли в зората на царуването му!!!!!

Solace

Слагали царевица и жито... Божке, чиче...

geo_19

варено жито... за помен 

ЗИП
снимка на ЗИП

Дай му на българина втория акъл...

 

:)

 

Наистина е построено доста. Путин ще е доволен. Бяхме останали с впечатление, че нищо не се прави....

вила

Туй таквоз  на козешка каишка се биеше в гърдите че е спрял Южен поток който директно от Русия ни доставяше в четири тръби 64 милиарда кубически метра газ, който можехме да разпределяме и да вземаме такси, сега се хвали че получаваме  пак руска газ, ама от Турция след като платим такса, една тръба 16 милиарда кубически метър и щял бил да я разпределя,смешко

dissidentbg

От Горни Дъбник до Селановци са 40км. Не се знае къде са тези 150км. 

А и тръбите не са положени и дори не се вижда дали са заварени или само положени една след друга. Странно е, но няма изкопан траншей. Странна технология. Обикновенно, тръбите се докарват, заваряват, изолират и веднага се заравят. Странно е и, че на видеото НЕ СЕ виждат хора да работят. 

momon

А още по-странно е, че преди месец, според БайХ, бяха готови 150 км. След месец пак сме на 150 км. :)))

dissidentbg

momon, напълно си прав.

Публикувано сряда, 04 дек 2019:

 

“Как ще го бавим проекта?!  По 5 километра на ден полагаме тръби по трасето на “Балкански поток”. Вече сме разкопали и полагаме тръбите на 150-ия километър. Строим бързо, но късно започнахме. Бяхме преди няколко седмици на трасето заедно със сръбския министър на енергетиката, с представители от Саудитска Арабия - вече сме на 140-150 км на трасето, обясни още Борисов и заяви, че с 1 млрд. лв. са по-евтини тръбите по трасето на “Балкански поток” в сравнение с “Южен поток”.

 

Сиромах Бойко. Никой ли не му е казал, че “Южен поток” се проектираше да е с 4 ПЪТИ по-голам капацитет от “Балкански поток”. От което излиза, че “Балкански поток” е повече от ДВА ПЪТИ по-скъп, отколкото трябва да бъде. 

momon

Сърбите си построиха трасето още в края на миналата година. А ние, ако Путин не беше се надървил, и това нямаше да направим.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...наближава руската коледа...този клип е коледния подарък за Путин...

 

..а за нас остава житото и царевицата над тръбата...

Калпазанче

Леле колко е зле тоя мушморок.

Шлифера

Айде тая година на вертолет, до година на ЛАФЕТ!!!!

6veik
снимка на 6veik
Бай Онуй менка превоза , ту е джип , ту аероджета , ту хеликоптер ... Пантелей пътник !

Влез или се регистрирай за да коментираш

×