Quantcast
Борисов поиска Discovery да снима строителството на "Хемус" | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов поиска Discovery да снима строителството на "Хемус"

Според премиера проектът на магистралата е толкова грандиозен, че заслужава вниманието на научнопопулярния канал
15 348
 Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес със служебния джип строителството на новата пътна връзка с АМ "Хемус" край Плевен. Според него този инфраструктурен проект е толкова грандиозен, че заслужава вниманието на научнопопулярния канал Discovery, който има предаване за мегастроителство по света. "Само в този участък са над 1000 машини - и верижни, и тежки. Просто си заслужава. В Discovery тея предавания, където са за строежите, си заслужава да го видят този строеж", отбеляза със задоволство Борисов.

Инспекцията на пътния участък традиционно беше излъчвана на живо във Фейсбук. Премиерът беше придружаван и от зам.-регионалния министър Николай Нанков. Той коментира и антиправителствените протести, които продължават в центъра на София. "Нека си прожектират филмчета, няма лошо", отсече Борисов. На призив от местни граждани, дошли на място, "да не се предава", премиерът отговори: "На кой да се предадем. Ние искаме, но няма на кой!". Думите му бяха последвани от скандирания "Бойко, Бойко". Той пък припомни още, че ще се пенсионира, щом види "Хемус" готова.

По-късно премиерът поръча на Нанков да покани ресорните журналисти, за да минат по същото трасе да видят как се строи и "да имат представа как се реже планината".

Борисов изрази и мнението си за днешното недоволство от страна на кметове на малки неселени места, които поискаха всяко населено място да има своя финансова рамка, както и по-голяма част от местните приходи да остават в общината. Премиерът съобщи, че финансовият министър Кирил Ананиев обсъжда промени в тази връзка с кметовете. От думите му става ясно, че ще се даде възможност населените места със 100 души също да могат да си избират кмет, а не да им се назначава кметски наместник.

"Днес говорих с кмета на Калофер, с тези на малките общини, свързах ги с Кирил Ананиев и в четвъртък ще се срещнат. Ако трябва да се промени и закона за финансирането, защото има по-големите кметове, които отпускат на малките и ние преведем парите, а те не им ги дават. Това ще го помислим в закона и може населените места с до 100 човека да си избират кмет, защо да им го назначаваме", каза Борисов. 

 

ДЕЖАВЮ

По-сериозната данъчна децентрализация е едно от най-старите и неизпълнени обещания на ГЕРБ. Още от времената си на кметуване в София Борисов се заричаше, че като стане премиер, ще насочи към общините 50% от подоходния данък. Това не се случи, като първоначално отлагането бе обяснено с финансовата криза, а после ГЕРБ принципно смени виждането си и започна да обяснява, че пренасочването на данъци от централно към местно ниво само допълнително ще отвори ножицата между бедни и богати общини.

Последно идеята за финансова децентрализация възкръсна като предложение общините да имат право да въвеждат до 2% подоходен данък, който да влиза в общинските бюджети над настоящите 10%. И това предложение не прерасна в реални промени. Искането на малките кметове да се въведе рамка на ниво кметства в общинските бюджети е по-лесно изпълнимо, но тук отново се опира до въпроса какви пари биха влезли в много малките кметства по обичайната формула за финансиране на общините. Сумите на много места няма да могат да стигат за нищо. 

 

Хиляди строители от всички части на страната работят по АМ "Хемус". Хиляди са и машините, благодарение на които трасето минава през трудния терен. Напредъкът наистина е огромен.

Posted by Boyko Borissov on Monday, September 21, 2020

 

72

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

От утре пускат движението по част от Южната дъга

31.10.2020

173 2
Борисов поиска още по-гъвкав подход с ограниченията

30.10.2020

Обновена

1562 6
Премиерът прехвърли към парламента купуването на ваксините

30.10.2020

Обновена

10657 43

Коментари

Страници

Zmeja

Това скрита реклама за Discovery ли е или явна самореклама?

Дан Колов

Предишните, преди ББ, с каво да се похвалят?

Бонжуар

Че са грамотни, например, и не се вживяват в психопатните си отклонения. 

мучачo

бонжуар, 👏👏👏

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Че са грамотни, например, и не се вживяват в психопатните си отклонения. 

 

Като например : или гласуваме Пеевски за шеф на ДАНС, или правителството пада.

 

😂

Бонжуар

Така е - "И вие сте прости, и аз съм прост, за това се разбираме".

П. П. Ползвай боички за онагледяване, може и кегела да увеличиш...

nobody2

когато апи на бб ремонтира построените от бай тошо виадукти и тунели - да свирнат не на дискавъри, а и на марсианската тв ако щат.

Кара Колю

Ай стига, бре... мислиш ли какво си пожелаваш? Можеш ли живя още 25 години? До ноемврийския пленум 2035 год.? 😁

randevu

Направо Grand Canyon

Нафарфор

Ми тъй де, що да чакат 100 години и да ровят архиви, кат' е тук на тепсия?!

Бонжуар

Пак се е отдал на кърски удоволствия...🎃 Днес е забравил за Цецоу, който ще го снимат в "Чудесата на природата".😁 

Доц.Трътлев

Не го е забравил. Прави се на ударен. Много е вероятно да играят игра. И двамата са зависими основно от едно място. Питайте Мустафата.😉

Hasta la vista

Е и от къф зор? Да не би да строи втори Панамски канал или нов тунел под Алпите? 

А финансовите проблеми на малките общини нека ги остави за следващи правителства, което в най-лошия случай ще е след 6 месеца, щото 10 години ги "решаваше" и до никъде не ги докара...

Минувача
снимка на Минувача

Началникът на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев хвърли медийна бомба в навечерието на третото "народно въстание" утре. От своята Фейсбук страница Методиев обяви, че си тръгва от "Дондуков" 2. 

"Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", информира Калоян Методиев преди броени минути. 

 

Бонжуар

БоНбата ще я хвърли Цецоу на 27-ми, имай търпение. 

АдМин

Официално: Чемоданът е стегнат, Терминал 2 приема, ще ви пиша от тежката чужбина!

Бъдете здрави...

Минувача
снимка на Минувача

Дубай?

Бонжуар

Късмет! 

Доц.Трътлев

Kakъв Дубай? Той си има къща на два ката с басейн в БаерЦелона. С по два нужника на всеки кат, ей. Не като в Банкя - между магнолията и свинарника.😉

Balamurnik

Не е свинарник, а зайчарник, а братчедът Ради е изкупил околните къщя, за да не се свира Радев с дрона там и да му зяпа по чекмеджетата и дермалните тенис топки, дето все ги крепи с ръка в джоба.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Само да не снимат Пътя на асфалта от еврофонда до Чекмеждето.

SgtTroy
снимка на SgtTroy

Треска за асфалт - балканският Клондайк 👀

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Бравос ! АМ Хемус е чакана поне от 50 години.

Бонжуар

Метни бомбето за по-голяма автентичност... 

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Ако не си доволен, можеш да не я ползваш магистралата, когато стане готова. Така де, кое е по важно  - едната чест и достойнство или някакви си удобства при пътуване.

pehota

https://btvnovinite.bg/bulgaria/am-hemus-gotova-do-2017-g.html

И още ще я чакаме.

Бонжуар

Толупий ще ми разреши ли, щото тя е Негова? 

Hasta la vista

Ти па кви мераци имаш за новата магистрала? С коня си ли ще препускаш по нея?

bD

Заради интервюто.

nebenebe

Ку не е тоз да обикаля, всички лягат под сенките. Саботират де. Да дига темпото и хич дан' се прибира. Гледа като собственик. "Моята магистрала.". Такъв чешит не съм срещал в живота си. Дебел, прост и нахален.  

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш