Медия без
политическа реклама

Борисов бил в Истанбул заради гласовете на българските турци

Това не е ли намеса на чужда държава във вътрешните работи на България, попита Кристиян Вигенин

04 Юли 2021

"Посещението на Бойко Борисов в Истанбул вчера беше неформално. Той се срещна с изселнически организации, защото вотът на българските мюсюлмани там не може да бъде монополизиран от една партия. Не можем да твърдим, че това е електорат на ДПС. Борисов се срещна и с Ердоган неформално. Все пак доскоро беше премиер и с турския президент са в близки отношения. Да се срещнеш с Ердоган не е толкова лесно и вчерашната среща показва само на какво ниво са отношенията между двамата", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред бТВ. 

Внезапната визита на Борисов в Истанбул бе коментирана и от зам-председателя на БСП Кристиян Вигенин. 

В профила си във Фейсбук той написа: След ДПС, Борисов също отиде на крака при турския президент Ердоган седмица преди изборите в България. Зад двамата - две турски знамена!

Тази среща поражда редица основателни въпроси.

1. Подкрепа за какво търси Борисов при Ердоган в качеството си на партиен лидер в предизборна кампания?

2. Това не е ли покана за откровена намеса на чужда държава във вътрешните работи на България и в изборния процес?

3. Постави ли Борисов отново партийните интереси на ГЕРБ над националните, подхвърляйки темата "имигранти" за наивниците?

4. Договаря ли ГЕРБ подялба на порции гласове с ДПС от 112-те секции на територията на Република Турция, разкрити благодарение на любезното съдействие на „Има такъв народ“ „Изправи се.Мутри вън“ и „Да, България“, с недомислените им предложения в 45-тия парламент, които обслужиха интересите на ДПС и дадоха инструмент за намеса в ръцете на Ердоган? Борисов дължи тези отговори на българското общество.

Лидерът на ГЕРБ се появи внезапно при турския президент Реджеп Ердоган. Посещението му не бе предварително съобщено. Срещата се е състояла в Истанбул.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата