Медия без
политическа реклама

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се е предал

Преговорите с него са продължили около 12 часа

17 Май 2024Обновена
Илияна Кирилова

Барикадиралият се в дома си бивши пловдивски полицай Венцислав Караждов се е предал след продължителни преговори, съобщиха от полицията в града. Това се е случило към 5.30 ч. тази нощ. Според органите на реда по време на разговорите е имало "критични моменти". След задържането в бившия полицай не са открити оръжие и взривни материали. В момента в дома на Караджов се извършва претърсване.   

Снощи стана ясно, че осъденият на доживотен затвор за убийството на родителите си полицай се е барикадирал в дома си. Заради това той не може да бъде отведен в затвора. Присъдата на бившия служител на реда беше потвърдена от ВКС в четвъртък. 

На място в дома на Караджов в Пловдив има полицейски екип и психолози, които се опитват да го убедят да излезе. Районът е отцепен от жандармерия. 

Малко преди 22:00 ч. дойдоха и барети от София, които да се включат в операцията. 

Адвокатът на Караджов потвърди, че той се е затворил в къщата. В четвъртък тя му е съобщила присъдата. Мъжът е казал на сина си да не се прибира, след това е отишъл в къщата на родителите си.

Наскоро съпругата му го е напуснала. Мъжът е заявил, че е невинен и че няма какво да губи, както и че няма да влезе невинен в затвора.

На 17 май 2016 г. съседка открива телата на неговите родители с 8 куршума. Той отричаше до последно да ги е убил. Днес ВКС потвърди доживотната му присъда.

Униформените остават на място. Живущите в отцепения периметър не се допускат да се приберат в домовете си.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата