Медия без
политическа реклама

Армията вдигна палатков лагер пред РИК-Стара Загора

03 Апр. 2021

Армията вдигна палатков лагер в античния резерват Августа Траяна в Стара Загора. Палатките са разхоложени пред сградата на библиотеката, където местине секцииони комисии ще предават изборните протоколи в РИК-Стара Загора. 

"Тези палатки са с оглед на това да можем да приберем хората, да не чакат навън, защото знаете, че помещенията в библиотеката, залите, в които ще влизат не са толкова големи, че да могат толкова хора да влязат. Ще се постараем да им предоставим максимално добра обстановка в която да изчакат, съответно да бъдат приети в РИК", обясни пред Нова ТВ Теодора Крумова, председател на РИК в града.

"Всъщност единствената причина да бъдат военни палатките е заради обема, който те осигуряват заради бързината, с която могат да бъдат разположени там, така че това е единствената причина", казва областният управител Гергана Микова.

"Като почнем да подреждаме столовете ще видим колко ще могат да влязат като хора вътре. Ще осигурим съответно разстояние за да може да се спазят противоепидемичните мерки", допълва Крумова. 

 

 

Ключови думи:

Избори 2021, палатки