facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: С поне 10-20% ще се вдигне БВП заради "Хемус" (видео)

Хората година и половина карат по магистрала, а забравят труда на стотиците работници, направили това възможно, обяви премиерът
3779
Фейсбук

"С изграждането на автомагистрала "Хемус", Брутният вътрешен продукт (БВП) на страната ще се вдигне с поне 10-20%", прогнозира  премиерът Бойко Борисов при първата копка на участъка от магистралата между пътен възел Боаза и връзката с главния път Русе - Велико Търново.

Премиерът изрази недоволство, че хората "година и половина карат по магистрала, а забравят труда на стотиците работници, направили това възможно. Бойко Борисов посъветва журналистите да снимат как се работа, "за да се види", при това на всички лотове, по които в момента се работи.

Премиерът прогнозира още, че до края на 2022 г. "Хемус" ще подмине Плевен. Той побърза да успокои, че финансовият министър е обезпечил проектите. За изграждането на общо 134.14 км от магистралата кабинетът задели от бюджета 1.12 млрд. лв.

 

 

Старт на строителство на АМ „Хемус“ между Боаза и пътя Русе - Велико Търново

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, April 23, 2019

 

Трасето, ще се изгражда от държавната фирма "Автомагистрали", избрана без конкурс и е разделено на 6 участъка, припомня "Дневник".

Днес беше направена първа копка на първата отсечка, която е с дължина 15.26 км, като започва от Боаза и стига до пресичането на третокласния път Луковит - Угърчин, където ще е пътен възел "Дерманци".

За 2018 г. плановете са да започне работата по още два участъка - от пътен възел "Дерманци" до връзката с третокласния път Радювене - Катунец, включително пътен възел "Каленик" (19.2 км), както и от пътен възел "Каленик" до връзката с второкласния път Плевен - Ловеч (17.08 км).

Част от планираните 13.14 км са още три участъка, за които тази година би трябвало да се направи техническото проектиране. Целта е цялостното изграждане на "Хемус" в участъка от Боаза до пресичането с пътя Русе - Велико Търново да приключи до 2023 година.

Пред журналистите днес Бойко Борисов обяви, че никой не е мислил да продължава магистрала "Хемус" по-далеч от Правец, заради което няма и никакви проекти, които да се ползват за основа.

Преди символичната първа копка на новото трасе, Борисов, който беше придружаван от министрите на финансите Владислав Горанов и регионалното развитие Петя Аврамова, провери напредъка по изграждането на отсечката на магистралата между Ябланица и Боаза, която е близо 10 км. Строителството на тази отсечка започна в края на март 2018 г. и се финансира също с национални средства. За момента очакванията са тя да е готова половин година предсрочно и да се ползва след около година.

48

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Година след "Мостове в риск": Какво се случва по "Тракия"

15.10.2019

Дир.бг

813
Движението по "Хемус" е възстановено

12.10.2019

1354 3
Борисов докладва на НАТО, че сме преизпълнили разходите за отбрана

24.09.2019

912 11

Коментари

Страници

Sapienti_sat

Премиерът изрази недоволство, че хората "година и половина карат по магистрала, а забравят труда на стотиците работници, направили това възможно.

 

Тия неблагодарни забраванковци не си ли плащат тол-такси? И ръка не целуват на Откривателя, ама ха! 😖

Wolf ACE

Сметките, без кръчмар, на БХ... 

Да бутнем 1-2 милиарда, пък после - ее хей.. 10-20 ша додат!

От къде, как, защо...

Важното е лакърдии... Поредните глупости на патологичен лъжец...

П. С. Коригирах си данните след сверка с НСИ... Тоя наистина си плещи врели-некипели, както му падне...

JR

Ихааа! Не е възможно да е изтропал само три изречения. Най-пътеводното от които е, че нямало никакви планове за “Хемус“ след Правец...🎃🎃🎃

България е чакала Той да се появи и да ги начертае на салфетка... Все повече се задръства, лъже безсрамно и скача трупешката върху мотиката.🎃🎃🎃

Готов йе!😀

 

premier

👍

Хумангоид

Бях чел, че държавната "Автомагистрали" (избраната без конкурс) принежава едно валяче, 2 малки камиончета, 3 лексуса, и 6 мерцедеса. Значи подизпълнителите пак ще бъдат които трябва.

JR

Машините са им напълно достатъчни за участие в софрите и банкетите в тяхна чест от подизпълнителите.

ШКОЛНИКА МАРЕК

Сметки за повишаване икономиката на Северозарада имаше преди години. Тогава стартира строителството на моста Видин - Калафат. Мостът е изграден преди близо петилетка, ползва се, но Северозапада остава най-бедният регион не само в "територията" , но и в целия ЕС. А ТОЙ говори за ръст на БВП с 1 /5-та. Като как ги прави сметките? Може би механично прехвърля от една сметка в друга "комисионните"?

мордохай

Този индивид с бутилката в ръка дето замеря багера, това ли е повдигащия БВП ?

Хумангоид

Мола ти са! 10-20% са това. След което му присъждат Нобелова награда за икономика пожизнено и закриват таз категория.

momon

Не е уточнил тия 10-20 % за колко години са. 😉

ablepsia

ще се вдигне БВП

 

На точно определени лица може и да им се вдигне, но на повечето българи бевепето им  може и да падне .

ablepsia

Премиерът изрази недоволство, че хората "година и половина карат по магистрала...

 

Ето го как е "изрази недоволство":

 

"Чували сме всякакви глупости за "Хемус", кой какво правил - но всъщност магистралата е била направена до Ябланица и Правец, разбирате защо - че въобще няма проекти, никой никога не е мислил да прави "Хемус"... Няма проект, а всички умират да говорят за Северозапада, Северна България и всичко останало. Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус", брутният вътрешен продукт на страната (БВП) ще се вдигне с поне 10-20%, за това мога да се обзаложа"

JR

Лъже като ромей! 😀

Седем с един...

Мдаа, до Правец знаем защо беше построна тая магистрала, ама до Ябланица защо? Да не би щото правели убава ълвъ, а на бай Тошо ми се е ядала ли? 

Не, драги ми смехурко, до там са стигнали парите на хазната, не че не е имало планове...За толкоз пари толкоз магистрали...

А нашият пръв партиен и държавен ръководител се е размечтал да дига бевепето с 10, че и дваесе процента...Ми първо да види отде ще докара желаещи да инвестират по край тая магистрала, щото май само българите в чужбина все още "инвестират", ама  в свои роднини, за да не мизерстват, а реката от чужди такива е паднала до размера на лятно планинско поточе. А и нещо работниците станаха "дефицит", щото от прогресивно растящия цветен контингент не може се очаква да си посипе главата с пепел и да почне да работи...Икономист, голям икономист... 

ablepsia

"Мисля, че до края на 2022 година ще подминем Плевен. Убеден съм, че до 2 години ще се справят и от Белокопитово до Търговище. През това време правим инженерните проекти, за да вържем Търговище дотам, където ще излезем от Плевен. Финансовият министър Владислав Горанов е обезпечил плащанията. Петя Аврамова действа с инженерните проекти за следващите лотове. След година и половина карате по магистрала, а се забравя трудът на стотици работници, които са тук. Препоръчвам ви да ги видите. Каня ви да видите как се действа и на следващите два лота"

JR

О, бъдеще незабравимо! О, ти сладък наш асфалт!

И Петя сега като ги развърти инджинерните проекти, и като решат най-после от къде точно ще минава джедето, и... Пушеци и огледала! Важното е да мЕта фишеци, щото продължават да падат апартаменти от герботресението и ще Го затрупат окончателно.🎃🎃🎃

SSlavov

С поне 10-20% ще се вдигне БВП 

 

Нормално е - за за пет години по 3,6% е 18

G0g0

Ремонта кога ще е, не ни интересува друго!

Forza NATO

👍 Белград - Угърчин за час и половина.

Augereau

За средния форумец не знам, но аз бих бил задоволен, ако знаех, че зад 10-20% стои някакъв солиден анализ. А самият факт, че ефектът се очаква да е 10% или пък 2 пъти повече говори ясно, че подобен анализ  не е направен както трябва. 

 

JR

Видеото от кумица Арнаутова е трепач!

Най-радостен от всички  е зам.мин.екс.министер Нанков... Чак “строители“ притичват да го ръкостискат от благодарност...

Цирк!🎃🎃🎃

ПГеоргиев

Както колегата е споменал по-горе, това бил първия такъв проект на "Автомагистрали".

Предстояло да закупят техника, да наемат хора, а дори нямали машини за асфалтиране.

Е, какви "автомагистрали"са това, бре?!

И са определени без конкурс.

Поне за F-ките имаше някакво подобие на конкурс, па макар и да избраха по-скъпите.

А на тез магистрали са им харизали милиард и кусур-фирма, която не е работила по предназначение.

Ми защо тогава фирма незнамсикаквабеше ще доставя машини за гласуване? Да поканят ЕТ "Чшае шукарие" за машините. Или ЕТ"Шивашки услуги" за самолети. Да им дадат парите, а те ще намерят какво да иупят.

Това ако не е кражба в особено големи размери, здраве му кажи.

premier

Като кмет на София селският хитрец бай бошо ряза три пъти ленти за асфалтирането на бул. Стамболийски. Израства първият партиен и държавен ръководител. Мащабът е друг. И как за пръв път се сети за работниците!? Време му е за психиатър.

Augereau

Представям си колко задълбочен е бил "анализът" на ефекта на тази магистрала, щом границите са от 10% до 20%!? 10% или 20%? Аз ако представя на шефовете си подобно заключение на финансов анализ (''еди колко си или пък два пъти повече''), ще бъда сметнат или за абсолютен идиот, или за съвършен мързел. 

duch

С поне 10-20% ще се вдигне БВП заради "Хемус"

От ТОЛ такси ли 👏 

Wolf ACE

Аз пък предлагам, за начало, да се спре подаряването на милиардни суми, на фирми с по две лагерни колички и съответно ремонтирането и преремонтирането в рамките на няколко месеца...

Пък Вожда го бъзикат заради глупостите, които постоянно плещи, като види микрофон.

Не заради нуждата от специални изчисления...

JR

Сергейчо колко години ползва жълтици от Брасълс? А Той колко магистрали построи, след като Му свършиха кинтите от колхоза? Нали постоянно Му расте... икономиката? Не е трудно с чужда пита помен да се прави. Важното е пАрата да отива в свирката, а парАта - в имоти, сауни и тераси...🎃🎃🎃

 

JR

Недоразумението идва от това кой какво разбира под БВП. Според каноните на Неговата школа това е Брой (ми) В Пари.

Augereau

Не мисля, че някой отрича нуждата от магистрала за Севера. Подигравките тук са за изказа, нуждата от снимка пред всеки багер, ужасното качество на вече построеното (скоро пътувал ли си по магистралата след Стара Загора до Бургас и вече разкривената/потъналата настилка?) и пляскането на числа, зад които не стои никакъв сериозен анализ. 

JR

Какво да очакваме от Невинния Младенец?!? Да стане през юни на 60 и все още за всичко да са Му виновни Станишев и Орешарски... Смех!🎃🎃🎃

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×