facebook
twitter

Горещи новини

БНР свали от ефир Силвия Великова

21544
Фейсбук
Силвия Великова

Силвия Великова, която е водещ на предаването "Преди всички" по БНР, а също и дългогодишен съдебен репортер, е свалена от ефир, стана ясно днес. Освен че вече няма да води предаването, тя е махната и от ресора, т.е. няма да отразява новините за съдебната власт.

Великова е един от малкото останали журналисти, които задават неудобни въпроси на представителите на прокуратурата и съда, както и на изпълнителната власт. 

От БНР все още няма официално становище и обяснение за свалянето на Великова.

"Нямам писмено мотивирани причини за свалянето ми от ефир. В 13.30 ч ни извика новият ни директор Николай Кръстев и каза кой какво поема от ресора ми и кой поема утре предаването ми. Аз го готвих допреди малко и трябваше да отида на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор", каза пред "Сега" Великова. Тя допълни, че неофициално от вторник ръководството на радиото води разговори с нея. Казано й е, че има натиск да бъде свалена от ефир, защото много критикува Гешев. Предложено й е да обучава кореспонденти на журналистика.

"Аз няма доброволно да изляза в отпуск. Преживяла съм го веднъж с президентския ресор през 2004 г. Тогава ми беше сменен ресорът, защото това беше поискано от пресцентъра на Първанов. Минаха 15 години, явно времената не са се променили", допълни Великова.

Потърсен за коментар от "Свободна Европа", генералният директор на БНР Светослав Костов отрече това, посочвайки, че единствената причина Великова повече да не води "Преди всички" и да не отразява съдебната система като репортер, е, че по длъжностна характеристика е старши редактор в програма "Хоризонт". "Има ново ръководство на програмата, което решава как тя ще звучи по-добре. Никой никого не е свалял. Г-жа Великова по длъжностна характеристика е старши редактор в програма "Хоризонт" на БНР и тя ще продължи да изпълнява функциите си на старши редактор. Няма длъжностна характеристика на водеща или репортер. Тя има длъжностна характеристика на старши редактор", заяви Костов в пред "Свободна Европа".

На въпрос дали за новото ръководство на БНР не са се оказали критичните въпроси, които Великова традиционно задава на представителите на прокуратурата, включително главния прокурор Сотир Цацаров и настоящия му заместник Гешев, Костов отрече. "Тя не е твърде критична към прокуратурата в последните два-три месеца, тя е твърде критична към прокуратурата последните 15 години, нали така? Значи, ако е имало някакъв натиск, той би могъл да бъде упражнен през всичките тези 15 години", добави той.

По думите му става въпрос за еднолично решение на Николай Кръстев, който е "един изключителен професионалист". "Аз не случайно съм го привлякъл в моя екип, защото вярвам в неговите възможности, според мен с него програмата ще звучи много по-добре."

Костов допълни, че приоритет на новия временен директор на "Хоризонт" е да "да бъде изчистен профилът" на програмата така, както предвижда и концепцията на самия Костов, представена преди избора му в СЕМ.

"Не знам дали това е първият проблем, мисля, че не е първият, който г-н Кръстев е решил, така че нямам какво повече да добавя", каза още генералният директор на БНР. Помолен да конкретизира с какво точно работата на Силвия Великова като журналист не се вписва в концепцията му за управление на БНР, Костов бе лаконичен: "Тя ще изпълнява длъжностната си характеристика. Тя е назначена като старши редактор, тя не е назначена като старши водещ, не е назначена като старши отразяващ прокуратурата."

 

78

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

АЕЖ: МВР да каже защо журналист от "Сега" е разпитван

16.09.2020

1841 13
Репортер на "Сега" бе привикан на разпит за въпроси към МВР

15.09.2020

Обновена

21713 44
Година след кризата няма отговори за спирането на “Хоризонт”

13.09.2020

2874 30

Коментари

Страници

Хулиган

В бантустана няма място за кадърни хора.

Хеле пък любопитни съдебни репортери.

Дайте път на ивоникодимовщината...

http://www.drago.info/index.php/2019/08/09/svatbata-na-prokurora/

Джиджи

В бантустана няма място за кадърни хора.

??

 

А Силвия беше най–кадърната и подходяща за този ресор ... ??

Mitnicharъ

?

JollyRoger's

Ге-Шеф! Ге-Шеф!

Порното навлезе в сюблимна фаза...

Силвия???

Утринен зов

При обиск в дома ѝ са открити 5 копейки в кутийка за бижута. Като дълбоко маскиран рублофил засега е отстранена и прокуратурата (лично Гешев) проучва дали намерените доказателства са достатъчни за повдигане на обвинение.

dream team
снимка на dream team

Герберастията тотално се оля.

Slava, Slava на ГЕРБ

Кара Колю

Точно преди изборите... че те и др. Волгин ще посегнат? Ако вече не са го привикали покрай тов. Малинов?

JollyRoger's

Май продължаваш да се облизваш след спомените за Него... 

beal

А, на Волгин абсурд да посегнат.

На обяд го чух в колата - мрънкаше как репресирали комунистите в САЩ по времето на Маккарти.

Отврат...

Диагностик

Дано и президента да не пострада.

dream team
снимка на dream team

Това ви е голямата болка, че не можете да го пипнете.

Чичo
Още малко да се разплача от умиление. Да иде на протеста да види кон боб яде ли, и да не се връща. Да разбере кой кум, кой сват, кой на булката брат. Кочинската аматьорщина не само че не е умряла, ами се и възпроизвежда. Как не съм аз на власт, да видят те как се служба служи, как се пърди у джамия и как се вика на ходжа пезевенк.
JollyRoger's

Той не е ходжа, а Светиня Му! Иди пални сега кандило то под портрета Му, ама първо го избърши, че от целувки си Го омазал... Три челобитни и пет алелуи! 

Доси

И да си измие краката че миришат на банкянски цървули... 

SvSophia
снимка на SvSophia

Тази slavna епоха от най-най-най-новата българска история ще влезе в учебниците под заглавие “Период на тъпокрация”.

Solace

Е как така ще я пращат да учи някого на журналистика, като тя ще обучава хора да задават неудобните въпроси?

гешефтатура в действие. Свинщина у кочината...

Тринити

Авторитаризмът в действие!Силвия ми е състудентка.Има характер и не би преклонила глава.Подкрепям и нея и всички свободомислещи хора в Родината ни!

Предводител на ...

Бармалей Боклукич аплодира от ложата ...

Леля_Стойка_III

Преди 10 години знаете кой дойде на власт, тогава бяхме на 58-мо място по независима журналистика. Десет години по-късно сме на 111 място - точно между Мали и Етиопия. Не се отчайвайте обаче, мили съграждани и съселяни, догодина ще сме на 120-то място ;)

Кара Колю

Преди двадесет години знаете кой дойде на власт в Русия.Познайте на кое място бяха тогава, след като днес са на 148 ?

Леля_Стойка_III

Не е кой знае какъв спад ;) От 120-то място до 149-то, като са имали и леки подобрения и по-лоши години, докато ние следваме само една посока. Само гледай след още 10 години къде ще сме - Русия ще ни диша праха.

Диагностик

Вместо да се вайкате, вървете на протеста пред БНР.

nottheone

тресат ли те гащите? тресат или не - пътя вече ви е прав

Кара Колю

А бе, дрът пергишин с червен задник, аз ли съм ти дерта? ?

nottheone

кара колю, при това правилно - с тире, се казваше овчаря в текезесето на село. но той беше по-умен. ще да е поназнайвал тва-онова. казваше така: овцата, ако не се изс@ре в собственото мляко, не е овца.

сфащаш ли бре?

Доц.Трътлев

И всичко това в държава-член от ЕС.

Диагностик

Генералният директор на БНР Светослав Костов обяснил, че единствената причина за промяна била това, че в длъжностната характеристика на Великова пише, че тя е е старши редактор в програма "Хоризонт".
"Има ново ръководство на програмата, което решава как тя ще звучи по-добре. Никой никого не е свалял. Г-жа Великова по длъжностна характеристика е старши редактор в програма "Хоризонт" на БНР и тя ще продължи да изпълнява функциите си на старши редактор. Няма длъжностна характеристика на водеща или репортер", обявява Костов.
В отговор на въпрос за критичността на Великова към прокуратурата Костов обяснява, че тя не е критична отсега, а от 15 години и няма как това да е причина за отнемането на ресора. Прехвърля отговорността за решението към Кръстев, когото описва като професионалист. Негов приоритет бил да "изчисти профила" на програма "Хоризонт", какъвто ангажимент поел пред Съвета за електронни медии при избора му за главен редактор.

Сгугню
снимка на Сгугню

Позор!

Срам и позор е да се уволнява журналист за критики срещу властта.

Този случай сега трябва максимално да се раздуха, за да не бъде заметен под килима.

Позор! 

Доси

БНР свали от ефир Силвия Великова

 

Диагноза ГЕРБ - Славна Ловкост! Ура другари европейски граждани! Да ни е жиФ и здраФ банкянският Фъш-Фъш - ЕВразъм! 

SvSophia
снимка на SvSophia
  • БНооо професионално меринджействане, начи - 15 години специализирал по съдебни въпроси журналист го пращаш в девета глуха, а на негово място назначаваш в най-добрия случай завеждалия спортна рубрика, в най-вероятния - някой дялан габриеловиден камък. 

За да “изчистиш профила”.

Ако тръгнат да чистят и фаса, не ми се мисли какво ше /о/стане с БНР.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш