facebook
twitter

Горещи новини

Арестуван е кметът на община Божурище (видео)

Прокуратурата и КПКОНПИ разследват продажбата на 80 дка за 160 000 лв.
2621

Акцията на прокуратурата в община Божурище няма нищо общо с проведените в неделя избори за членове на европейския парламент, каза зам.главния прокурор Иван Гешев  пред журналисти.

Акцията в Божурище е по сигнал на председателя на общинския съвет, (на сайта на общината пише: "Към момента няма избран!" - председател на общинския съвет -, съобщи нюз.бг.).

По думите на Гешев имало писмен сигнал до кмета от председателя на общинския съвет, че се извършват погрешни действия. Поводът за акцията е продажба на четири поземлени имота.

Имотите са частна общинска собственост, преди са били държавна собственост. "Държавата им ги е предоставила безвъзмездно и в резултат на манипулирани търгове са продадени за 160 000 лева тези 80 дка. По-малко от 80 евро на квадрат едва ли могат да бъдат намерени такива имоти", каза Гешев.

Купувачите на тези имоти са четири - три търговски дружества, в едно от които бащата на кмета преди е бил пълномощник на дружеството. Проверява се информацията, че имат определени връзки с тях. Четвъртият купувач е: "висш магистрат, бивш следовател Националната следствена служба (НСлС)", каза Гешев.

Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, вероятно в близките часове ще бъдат задържани кметът на община Божурище, зам.-кмета и още едно длъжностно лице. Работи се за престъпление по служба и документни престъпления, каза зам.-главният прокурор.

По думите му обявите са публикувани на сайта на общината, но така, че само кметът да може да ги отвори. Проверява се дали са били залепени на общината. Не е изчакан 14-дневния срок, каза Гешев. Всичко предстои да бъде проверявано, независимо дали става въпрос за колега. Проверява се следователят колко дка си е купил.

Вероятно кметът ще бъде задържан за 24 часа, а след това каква ще бъде мярката за неотклонение, ще преценят екип от прокурори и екип от следователи. Защо сега, защо преди, защо от тази партия, а не от друга партия, иронизира Гешев въпросите на журналистите

 

 

 

 

 

 

 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полицията обяви пътна акция, а АПИ спира ремонтите за празниците

18.09.2020

710
КПКОНПИ е осъдена да плати 50 000 лв. заради загубено дело

18.09.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

4352 10
Цацаров: Не сме очернили Трайков с делото за конфликт на интереси

18.09.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

1784 8

Коментари

Интервал

КПКОНПИ и цацаратурата могат да се самоатакуват с доста подобни обвинения, но едва ли.

Johnny2965

Този кмет име няма ли си?

Zmeja

ГЕОРГИ НИКОЛАЕВ ДИМОВ

Роден на 13 януари 1984г. в гр. Перник
Семейно положение: семеен с две деца

Образование: Университет за национално и световно стопанство – София БАКАЛАВЪР и МАГИСТЪР по специалност  „Икономика“, 2008г.
Професионален опит: Кмет на община Божурище – Мандат 2015-2019г.

http://bozhurishte.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82/

 

Дежурния

Агитката "Иванчева" къде се губи? ?

матея

 

 

 

 

                                    Агитката "Иванчева" къде се губи? ?

 

                                      Не знам бе . Аз съм от агитката "Рейзи" ама чакам да го арестуват и му сложат пранги .

fractal
снимка на fractal

Това е някаква схема продава се купува се нещо и после идва прокуратурата

От къде има толкова напечатани пари в обръщение след 1997 незнам

fractal
снимка на fractal

Кметовете са принуждавани да се самодискредитират за да дойде на тяхното място друг който да управлява

Хората са беззащитни

Zmeja

Кметът е от ГЕРБ. Това е подгряване - "ние не делим престъпниците по партийна принадлежност". Очаквайте нещо много по-сериозно за кмет от БСП.

Compay
снимка на Compay
Разбира се. Мутрю започва подготовка за ...найсета изборна победа. Този път за местните след няколко месеца. Там мутренските тактики са други , не като за евроизборите. Един от елементите е дискредитиране на "вражески" кметове . Очакваме кой червен кмет ще "изгърми"... Вероятно в някой "специален" регион - Несебър , Самоков , Сопот или Свиленград ?

Влез или се регистрирай за да коментираш