facebook
twitter

Видео

Сит гладен презира

За финансовия министър Владислав Горанов няма проблем той години наред да живее безплатно в жилище на крупен бизнесмен със смешен мотив, но е абсолютно неприемливо фирми и граждани да настояват за безвъзмездна помощ за оцеляване в кризата с коронавируса
3 535

Кризата с коронавируса оголи и мултиплицира безочието на политиците, които дори вече не прикриват презрението си към простосмъртните. За финансовия министър Владислав Горанов няма проблем той години наред да живее безплатно в жилище на крупен бизнесмен със смешен мотив, но е абсолютно неприемливо фирми и граждани да настояват за безвъзмездна помощ за оцеляване в кризата с коронавируса.

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Горанов стана консултант на свободна практика

17.08.2020

Обновена

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

5659 22
Горанов се запъна: Не виждам смисъл в оставката ми

20.07.2020

Обновена

7984 55
Има само един свидетел срещу Божков за престъпното сдружение

16.07.2020

8100 13

Коментари

inventus

Сит гладен презира а гладен сит мрази! Те ни презират ние ги мразим. И така от години. За това не можем никога да бъдем единни. За това и не можем никога да постигаме успехи с лекотата с която други нации ги постигат. И още много негативни последствия влачи след себе си това положение но това е.

аман бе

"...с лекотата, с която други нации ги постигат..."

Там да не цари всеобща любов?

inventus

Всеобща любов едва ли но обществен договор да! Разбрали са се на времето и го спазват общо взето. Тука няма такова нещо. Може би още от годините преди падането на страната под турско робство та до днес.

Testament
снимка на Testament

Дребно темие изградено на нищоправене и страх.

Забелязал съм зъби няма  но искат маджа...

Epikur

 

 Парвеню е френска дума, която означава човек издигнал се на определен пиедестал, без да има качествата и морала за това. Слаба ми се струва тази дума, за този човек. Защото този празен, провинциален човечец определя как да живеят в държавата далеч по-стойностни хора, личности с изявени достойнства, хора които дават и са дали много, много повече от нищожества като него. Жалко. Не знам кое е по-страшно днес за България, чумата която ни съсипва здравето, или чумата, която донесоха подобни политици.

Бухта

Всъщност правилното е "Сит на джедай не вярва"... А иначе боклукът Горанов трябва да бъде затрупан с камъни в апартамента на тъста му

Румен

Sine nobilitate (SNOB)

Stern

Този нали се беше запътил да става милионер, дорде е време?

И какво стана? Оказа се поредният посредствен финансист с високо самомнение и разбра, че няма качествата. И се наложи пак да се връща като поредната калинка на държавна заплата. Срам! И не му остава друго освен да се гаври с обикновените хора.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Този дори не се нуждае от коментар.Оставя погнуса и отвращение след себе си.В нормална държава би се издигнал най-много до разсилен.

Sine_metu

„Два свята, единият е излишен.“

Непримирим

Този арогантен плужек, е еманация на изродената бандитска демокрация, в която живеем вече 30 години.

YMCA

Той нищо не знаел за работата на подчинената му Комисия за хазарта. Очевидно паричният поток е стигал и до него. 

peniko

Факт е, че към днешна дата "монахът" е по-силен от "черепа". Но всеки "бушон" има максимална стойност на тока, който може да поеме. .....

aporist

Какво прави това полуобразовано шИзо на този пост?

rorik

Ммм даа, 

От кога  българският народ стана цигански?

За българинът   думата дай е просия , цигания . 

Гладен е мързеливия . У едно село около 800 човека имаше двама  които селото хранеше. Това беше Яко -руснака - белогвардееца - той поддържаше обаче църквата . Селото му събра пари да си иде в Росия , а той писа че роднините му го изоставили . Сигурно не е поискал да се върне тук иначе всеки щеше да даде левче да се върне . 

Другият беше Цеко Крепов . Имаше някакъв проблем с единия крак и  едва се крепеше като вървеше , но беше шивач.

За циганите днес е  е жизнено важно  и изконно техно право думата дай   да излиза от устата му  винаги когато я отворят да дишат .

Каква ли беше оная дума - ценности ??

Гласувах само първия път  за Баце . От тогава все Станишев, Корни , Доган... го избират . Тия викат като араслане  "дай" и той все дава. Тъкмо нещо да стигне до народеца и все нещо се случва. 

Аз съм  една от ония които не ходят на избори . 

А сгреших , ходих когато избрах Орешареца . Тия така се  специализираха че за 6 месеца срутват дръжава. 

 

Просяци , оръпляци , ... колкото щеш . 

Ако Баце не спре тая пасмина , цигания  дето е позинала и само вика "дай"  нищо добро не очаква България . 

 

aporist

"От кога  българският народ стана цигански?"

 

Ами, почва от края  на 9в., началото на 10в. когато първите стада цигани, от 50 до 500глави,  нахлуват във Византия и България. Следващата вълна е началото на 12в, при падане на България под Византийско владичество. Византия изселва 40 000 българи в Анатолия и на тяхно място заселва 40 000 ломи. Земите, жените, дъщерите, сестрите на българите са раздадени на ломите (вж. т.1, История на България - БАН, червените томчета) 

Трета вълна 16в Османската империя разселва на Балканите испански цигани. След изгонване на мароканците, испанците изгонват и по-шавливите цигани 1498 и 1502г в Алжир. Алжир по него време е ничия територия - на запад са мароканците, на изток Османската империя. Индийско-арабско-мароканските джитани бродят 30г. в пустинята, османлиите ги прибират  на Балканите. Всичкото туй сиган става мюсюлман/християн/юдей.

18в. получаваме пратка руски цигани срещу българи.

19в. след окончателното освобождаването от робство във Влашко и Молдова, 1839г първа вълна, и 1856г, много цигани избират да се заселят в България.

След Съединението на България, населението е 3 336 000.

Ако налееш в една кофа вино една чаша вода, пак ще  пиеш вино. Ако налееш в една кофа вода една чаша вино, ще пиеш стриптийз уотъ.

aporist

Генетичният фундамент на територията е траки, илири, гети=остро готи, булгар+гьоковци. Булгар от друга страна не са били чисти такива още като членове на конфедерата на Ксьонгну/ Xiongnu/Hongnu (ст.кит)/Хуна/Хуну (евр. произношение): смесени са били със сармати, токарийци, скити и др. Сака племена. Е, малко печенеги, хазари, татари, кумани, вж. индивида Горанов, къс врат, лицето калканесто, типично за печенегите.

Ариите и тюрките са генетично съвместими, но когато има циганско - не.

 

Булгар са от  северната група "тюрки", а те се различават доста  от южните, макар че е имало и проникване в двете посоки. Булгар са с дълги вратове,доликоцефали, с издължени глави, най-близо са до казахите. Печенеги, хазари са с къси вратове, брахоцефали, т.е. с кръгли глави.

Булгар практикуват изкуствена краниална деформация, по-късно от нас се научават и готите, печенеги и хазари - не.

 

Накрая, такива етноси "тюрки" НЯМА. Тюрк в дълбока древност се е наричала един вид шапка, която се правела от вълнена плъст и която покривала врата и ушите. Носели я предимно алтайските племена да им топли из планината. По уподобяване, народите, които носели такава шапка били наречени тюрки.

А иначе, това са различни племена от МОНГОЛСКАТА група и говорят различни древно монголски диалекти, тъй както индоевропейците имат общ език и говорят на различните му диалекти. Амин! Broadcasting over. 

 

aporist

Е, това можех да ви го напиша и по друг начин, но ... сит на гладен не вярва.

Влез или се регистрирай за да коментираш