Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Вълци и шарани

15 Окт. 2019

Предизборната приповдигнатост не напуща пресата въпреки лошите новини. "Работник застреля трима българи, докато вечерят в дома си в Чикаго", слага в черно квадратче "24 часа", ала то малее на фона на жизнеутвърждаващия чаршаф (и нямаме предвид облеклото на йорданския монарх) "Крал Абдула ще бори тероризма с план от София". Арабският началник позира по европейски костюм, но пък ведро прегърнат с ББ, приносителя на добри новини, потоци инвестиции и магистрални успехи. Кампанийните публикации от вътрешните страници на газетата няма да ги засягаме, защото почва да става отегчително - пък до изборите има две седмици и още десетина прелета поне. Но няма как да пропуснем следното заглавие "Отговорен, смел, почтен - така Фандъкова и Манолова рисуват портрета на кмета". Единство, творчество, красота - иде ни наум, а гласоподавателят да си има и той едно наум - която и от двете да избере, явно туй ще получи! 

"24 часа" е така убеден в светлото бъдеще, че упорства: "Възникна надежда да правим наистина фаувета", след като "Ердоган влезе в капана". Курт капан, уточнява по-долу статията - което на турски означава "вълчи капан".

По-интересна е публикацията в същата газета "Отново е модерно да се четат вестници", подкрепена с мнението на професорка, че "Тиражите бележат известен ръст". Иначе жената казва, че "е налице непрекъснат спад - например през 2013 г. броят им е бил 307, следователно повече от 60 заглавия (в сравнение с 2018 г.) са отишли в историята". Известен ръст при непрекъснат спад. 

Добрата новина вижда и "Монитор": "БДЖ ще вози с 20 минути по-бързо". Чуденката тук е откъде точно се съкращават двайсетте минути - от закъснението ли, от разписанието или може би от часовете, прекарани в аварирала композиция в очакване на спасителния автобус. Дори "Труд" загърбва зеления октопод, за да прогнозира рибен рай: "Чакаме чернокопа да дойде от Румъния, морето край Варна е пълно със сафрид". Наслука!