Медия без
политическа реклама

Бойко Борисов още пази надежда за завод на "Фолксваген" у нас

21 Дек. 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Министър-председателят Бойко Борисов не скри надеждата си, че завод на "Фолксваген" все пак може да бъде изграден в България. 

В телефонно интервю пред радио "Дарик" той не пропусна да очертае и други перспективи, като газовия хъб. "Балкански поток" се нарича отдавна проектът, който ние разработихме с ЕК. Тогава кръстихме газовия хъб "Балкан". През това време ние си направихме връзките с Турция и Румъния, сега правим тази със Сърбия. В момента това, което се изгражда, са допълнителни мощности, които могат да доставят от всяка една точка газ. Това са газови магистрали, които правят България стратегически газов хъб", обясни премиерът. И продължи с инфраструктурните успехи: "Метрото в София се строи с пълна скорост, лотовете на"Хемус" също, "Струма" се строи на пълна скорост. За "Европа" - връзката със Сърбия на места вече се асфалтира. Огромната част се строи, финансирана, платена е. Фирмите си получиха парите, за да раздадат на работниците си коледните бонуси. Неслучайно всички кредитни агенции показват финансова стабилност."

Борисов за пореден път влезе в задочна конфронтация с президента Румен Радев. "Искате ли да не говорим за човека, който трябва да е обединител, а се държи като опозиционен лидер?!", запита той, след което продължи с пълна пара: "Румен Радев отиде един ден на работа с колело, наснима се хубаво. Ама то вали и дъжд, и сняг. Г-жа Радева с какво ще ходи - с рикша ли?! И аз карам колело, и мотор... Аз съм готов от утре да тръгнем с колела - да ни се смеят всички. Готов съм и аз да стигна до край в популизма."

По отношение на тежката водна криза в Перник министър-председателят заяви: "За съжаление, има такива случаи - при едно некадърно управление от служителите на ВиК се стига дотук. Всеки ден се чувам с кмета на Перник, по няколко пъти даже, защото това е проблем на всеки един гражданин. Преди 10 години и в София нямаше вода и канализация".

БОЙКО БОРИСОВ – МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ В ГОДИНАТА ПО ДАРИК

Posted by Дарик радио on Saturday, December 21, 2019

 

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

2 години ДАНС следила как се дават подкупи на паркинг до НС

16 Апр. 2024

Блинкен обеща на София и Киев защита в Черно море

15 Апр. 2024

САЩ изпращат тежка инспекция на база Граф Игнатиево заради F-16

14 Апр. 2024

Гешев изнесе моноспектакъл в комисията "Нотариуса"

16 Апр. 2024

Задържаха мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

16 Апр. 2024