Quantcast

Медия без
политическа реклама

Благодарим за търпимостта!

Умник Тотю с умници фандъци

15 Яну. 2019
Нека всички българи заедно да благодарим на семейство Цветанови за търпимостта към това, което имаме като Цветан Цветанов. Задочно - и на тъщата!

Омръзна ни тоя избор на бойни самолети, голям зор, големи напъни - ще рече човек, че имаме армия! Цветан Цветанов каза, че ще се вземе "правилното политическо решение" - време е да се успокоим по тоя въпрос и да минем към вечните теми като избор на кметове, културен катарзис, ремонт на ремонтите с анекс на анексите и търсене на имане посредством дълбоки изкопи в населените места. 

Аделина Радева, НТВ: Йорданка Фандъкова ли ще бъде кандидат-кметът на столицата? 

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ, повелител на структурите и машина за избори: Успешен кмет. И тази процедура (на избор за кандидатура) ще стартира от 1 до 30 юни във всичките структури на Политическа партия ГЕРБ. За всеки един кмет. 

АР: Иван Тотев, Пловдив? 

ЦЦ: Казах преди малко. Само като казахте "Иван Тотев, Пловдив", искам просто да благодаря на пловдивчани за търпимостта, за да може действително да направят нещо, което е значимо за страната ни за 2019 година - Пловдив - Европейска културна столица! Ще има над 600 събития. Ще има над 2 млн. чужди граждани, които ще посетят Пловдив и страната ни. И нека да се гордеем с това, което направи Иван Тотев, неговият екип, Министерството на културата, Министерският съвет и личният ангажимент на премиера за осигуряването на финансовия ресурс, за да може действително да се случат всички тези неща. 

АР: Според някои - малко късно. И това е попречило на площада да изглежда по начин, по който да не бъде критикуван сега Иван Тотев. 

ЦЦ: Аз смятам, че 2019 година е годината, в която Пловдив е културна столица. Убеден съм, че всичко това, което може да се предприеме - се прави! - ще бъде направено. 

АР: За евролистата, последно - Лиляна Павлова как ви се вижда да я оглави? 

ЦЦ: Пак искам да кажа, че има процедури в Политическа партия ГЕРБ - за разлика от БСП, където Корнелия Нинова решава: Станишев няма да е в листата, Станишев няма да е водач. 

АР: Те и там много демократично решават, нали така казват. 

ЦЦ: Е, това е едноличен демократичен централизъм, нали така! (Строга усмивка - б.р.) А това, което правим в ГЕРБ, и тук мога да благодаря на всички членове на Изпълнителната комисия и на нашия председател за това, че действително имаме реални структури, имаме реален политически живот. И имаме хоризонтална (показва с ръце хоризонтална структура) платформа, върху която се правят съответните номинации във всяка една от общинските структури - и едва тогава ще има обсъждане в Изпълнителната комисия. Мога да кажа, че в момента и Мария Габриел, и Андрей Ковачев, и Ева Майдел, и Андрей Новаков, и Емо Радев, и Владо Уручев, и Асим Адемов са едни изключително добри евродепутати, но ще има и нови лица, които ще бъдат обсъждани, защото винаги, във всеки един избор, винаги 50 процента от номинираните, даже и повече на места, са винаги нови лица, защото това е част от това обновление, натрупания опит и действително по-добрата селекция, която можем да представим на избирателите... Края на февруари, началото на март мисля, че ще имаме вече възможност да дебатираме определени хора, които да определят каква ще ни бъде позицията. 

АР: Останаха още въпроси, но следващия път. Благодаря ви много. 

ЦЦ: Благодаря и аз. 

Още по темата