Quantcast

Медия без
политическа реклама

Момински номера

Стисни ма, Бойче, зорлем да пръцна

04 Септ. 2018

"Момински номера" е израз на бившия вътрешен министър Румен Петков. Преди години двамата с Волен Сидеров си разменяха такива закачки. Сидеров твърдеше, че Румен Петков "се страхува като мома и затова не идва в парламента"; Румен Петков му отвърна, че всъщност Сидеров правел "момински номера", понеже не идвал на делата срещу него. "Моминското е при Волен Сидеров, който е подсъдим, а от една година намира начин да покаже нещо девствено, за да не стигне до съдебна зала". 

Днес Волен Сидеров крепи стабилността - все така непримирим към политическото моминство. Следва откъс от интервю за bTV.

***

Антон Хекимян, bTV: Разговор за това какво ще е бъдещето на правителството, дали някой клати кораба отвътре и дали този някой се казва Валери Симеонов - ще разговаряме с Волен Сидеров. Добро утро... Притеснен ли сте за съдбата на управлението, след като чуваме толкова остри коментари от страна на Валери Симеонов?

Волен Сидеров, председател на ПГ ОП и лидер на "Атака": Не, не съм притеснен. Успях да го кажа вчера и пред вашата репортерка, че със и без НФСБ ще вървим напред. Ние сме се споразумели – аз поне така ги разбирам нещата – мъжки. Когато си стиснал ръка с някой, да бъдеш коректен и да се държиш мъжки, не като ощипана мома.

АХ: Значи, вие казвате, че можете без Валери Симеонов, без НФСБ?

ВС: Ако реши да излиза от властта, разбира се, че можем. Да не би да е крепител на земното кълбо!? Естествено, че можем! Можем и без други министри, без други вицепремиери. Важното е да се изпълнява това, което сме се споразумели – това е програма за управление на България.

АХ: Добре, обаче той казва, че това, което сте се споразумели, не се случва, че той разбира за министерски оставки от медиите... Ето, и той (Симеонов) казва – не се изпълнява споразумението. Кой е прав – вие или той?

ВС: Не е вярно. Напротив, той като лидер на НФСБ нарушава споразумението, защото ние там сме сложили текст, дори премиерът да реши да хвърли оставка, да го съгласува с нас. А вицепремиерът... се събира на тайна среща да решава дали да остава във властта и след което излиза и твърди нещо невярно, че правителството се управлявало еднолично... Аз категорично не приемам, че се управлява еднолично! Ще настоявам ръководството на ГЕРБ и Цветанов да се произнесат по тези твърдения, другите министри също, вицепремиерите също – Томислав Дончев, Захариева да кажат еднолично ли са управлявани те, с палка с ръката ли ги управлява премиерът, или всяко министерство си върши своята програма? Смятам, че тези твърдения на НФСБ са неверни, провокативни и изпълняват роля или на изнудване, или на предотвратяване на някаква, не знам, на някаква лоша новина за самия вицепремиер.

...Ние знаем много добре неговата титанична битка с министър Ангелкова, за която между впрочем, съвсем скоро излезе постановление на прокуратурата, че няма данни за престъпление. Той беше внесъл сигнал срещу нея. И аз питам какво става в такива случаи, кой носи отговорност? Ето, видяхме министър Нанков, Радев, Московски понесоха отговорност, подадоха оставки, въпреки че пряко не са виновни, да. Но така се поема отговорност. Как ще поеме отговорност вицепремиерът за това, че Симеонов набеждава един от министрите в престъпление, а компетентният орган казва: „Няма престъпление“?

АХ: Да разбираме ли, че така деликатно го призовавате и той да подаде оставка заради това, че набедил Николина Ангелкова?

ВС: Аз в момента не правя този призив, защото не съм рушител. Пак го казвам и го затвърждавам. Аз искам нещата да вървят. С някой може да съм се карал, бил, с Борисов може да съм бил във всякакви отношения, стиснали сме ръка – искам мъжки да се разбираме. Не да се крием по хотели, да правим тайни сбирки, да си изключваме телефоните и след това да излизаме да четем декларации на втория ден, да чакаме третия ден. Ами то стана турски сериал! 

...Така че няма никаква нарушена комуникация, има "Радини вълнения" от страна на НФСБ и държане като ощипана мома