Quantcast

Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Пунта мара с попара

17 Септ. 2019

Единствените, които вземат насериозно цирка с "руските шпиони", изглежда са "Телеграф" и "Монитор"

Те излизат с бомбастични заглавия и писани на едно място материали: "Малофеев и Решетников протегнали пипала към нас веднага след Крим", гърмят и двата вестника. "Цветан Василев и Николай Малинов подготвяли настъплението им още в края на 2014 - началото на 2015". И т.н. Бутафория и бенгалски огън. 

Може би и "Стандарт" ще опише шпионския скандал като нещо, което се е случило наистина.

А какво се случва наистина. Явно има някакъв натиск от партньорите да се разкриват "руски шпиони". И нашите завалии хем разкриват, хем прокарват стари апетити на Тримата Шишковци, хем русофилите се легитимират като работещи, хем партньорите благодарят: посолствата на САЩ и Великобритания благодариха нашите за "усилията".

"Разкритият шпионин" Николай Малинов е кандидат-кмет на "Атака" и трупа точки от мнима репресия. 

Захариева си е на посещение в Руската федерация и не личи да е нещо с лоши усещания. 

Руските проекти тук си работят, както винаги са си работили. 

В целия доклад за "шпионите" най-много внимание се отделя на Цветан Василев и на "Дунарит", откъдето се процеждат ужасните руски интереси, а собственикът му от няколко години твърди, че Пеевски се опитва да му вземе бизнеса. Е - и това ще се реши соломоновски. Бойко Борисов бодро обяви, че държавата "ще си изкупи" "Дунарит" - напомняме, че това е оръжеен завод с голям капацитет и големи поръчки.

Като говорим за соломоновско решение, трябва да споменем и "Труд", който подхожда странично към скандала - на 1-а стр. главният редактор се глуми със "Соломончо" Паси, че брои руски шпиони и сърба американска попара. Друг автор на вестника откровено се подиграва и слага шпионите в кавички. В "24 часа" главният пък рути Паметника на Съветската армия, но и той не изглежда притеснен от руското шпионство у нас. 

В обобщение - с един удар много зайци, всички са доволни и никой не е пренебрегнат! 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?