facebook
twitter

После

Реконтра

По тангентата на гол тумбак за Черни връх

автор
Иво Балев
1857
Министърката забърсва усмивката си с иновативна технология.

Ходих да покарам колело по Северната тангента - по мои си подбуди.

Но стана така, че едновременно спуках гума, обезводних се, изпотих се и ми влезе пряспа в пазвата. 

Взех да се озъртам за помощ и съгледах кола на НСО, спряла на аварийки. Отидох до колата, надникнах - вътре регионалната министърка седи и се усмихва като Мона Лиза в тоалетната или като Кольо Фичето на любовна среща върху Моста на влюбените в Бяла. 

- Госпожо министър - примолих се като на човек, - спуках гума на колелото, имам резервна, но за да я сменя, трябва да си стопля малко ръцете и може би да си сменя тениската, че се изпотих, а ми влезе пряспа в пазвата. 

Тя ме видя, отвори прозореца на колата 1 пръст. 

- Винетки няма в момента - усмихна се министър Аврамова. - Ако искате електронна винетка, потърсете в сайта "Замунда", папката до Търговския регистър. 

Леко се разконцентрирах, защото още не можех да определя на кого повече ми прилича усмивката ѝ - на Филип Тотю, когато коли турчин, или на Кръстю Пишурка, когато пише за Байрон. И в пазвата ми потта се смеси със стопения сняг, но сърцето ми явно не бе толкова горещо като на Данка Фандъкова, когато рине сняг или пуска фазани на смърт в Ловния парк.

- Госпожо министър - пак се примолих, - успях да си сменя гумата, макар че не си чувствам пръстите, но ми трябва малко въздух...

- Абе защо не разбирате от дума, бе гражданино! На български език ви се говори: електронни винетки НСО не издава! Аз и не мога да разбера защо ви е притрябвала винетка, като карате колело, но специално за вас може да въведем веловинетки, от мен да мине! 

И пак ми се усмихна топло, широко и светло, съвсем като в "Песен за човека". Викам си на акъла - сигурно е решила да подава оставка, Баце да я подържи, пък да я върне, както се връща нечестна невеста. Явно затова се усмихва непрекъснато - представя си как ѝ връщат оставката.

Реших да я питам за оставката, току-виж реагира на тая ключова дума, пък после може да питам за въздух и малко градуси по Целзий, Фаренхайт, Келвин - каквото дадат! 

- Г-жо министър, вярно ли е, че няма да се инатите и ще си подадете оставката? 

- Оставката е морален акт с материални последици! - верно реагира регионалната. - В нашата партия проблем с оставките нямаме, другаде търсете тия, дето не подават, когато трябва да подадат! 

- А малко въздух да ми дадете от колата...

- Ей го въздуха в простора, дишай с пълни гърди и върви през Софийското поле като хазяин! - мина тя на ти, явно ме почувства близък, макар че кой праща близките си в полето, когато му искат въздух и топлина?... 

- Госпожо министър, пуснете ме за 1 минута в багажника, замръзна ми сополът! 

Министърката се усмихна като врачанска теменуга и попита шофьора си: 

- Тоя за какво така ме налазва сега?! 

Това като чух, нещо в мен едновременно се пречупи и заздрави. 

Почувствах прилив на бяс и енергия, почувствах топлина. Разхвърлях се чисто гол и хукнах с викове и ръкомахане към Черни връх.

Нататък историята с хижарката я знаете. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Приказка за далаверата

26.03.2019

Клошарл Перо

250 1
Глаголически шаради

25.03.2019

Звън

1219 4
Слонче в мансарда - точно под звездите

Коментари

Penchobre

😂👍

JR

Така си беше. Петя от тогаз се движи с жълта жилетка. Чака да й светнат “червено“...👍😀

антон74
снимка на антон74

а ми влезе пряспа в пазвата

 

😂😂😂👍

 

нечесна невеста трудно са враща и оди малко патраво по пътя назат;)))))

ма отначало поне й държи топло на дуп3т0

виж като истине се сеща че й лепка и понамирисва недвусмислено

Влез или се регистрирай за да коментираш

×