facebook
twitter

После

Тартюф и Торбалан

Не е Урумов, недейте така, той няма нищо общо!

1 177

След като вицепремиерът Томислав Дончев мъцна, че "чиновник от МО" участва в раздухването на психоза и истерия с фалшиви новини, че ще бъдат отнемани деца, мнозина разпознаха в това мъцване камъче в градинката на лицето Александър Урумов, за когото "После" също писа.

За да не се повтаряме, само накратко припомняме основните характеристики - Урумов е шеф на пресцентъра в Министерството на отбраната, пиар на БНБ по времето на гърмежа на КТБ, кандидат за евродепутат от ВМРО, евангелист, неуморен борец срещу джендъризма и соросоидната заплаха, защитник на българското семейство от норвежките торбалани и баби яги. Поуката от вчерашния ни опус бе, че в наши дни "Бързи, смели, сръчни" е игра за възрастни, а с Баба Яга и Торбалан днес плашат не децата, а техните родители. 

След "разкриването" на Урумов видимо бе мобилизиран ресурс в защита на чиновника. Защитна пледоария във вид на статия написа най-лиричното перо на българската публицистика Валерия Велева. Самият Урумов се появи по националните телевизии да обясни, че няма нищо общо с психозите. Държа се много съсредоточено и комуникираше изключително прецизни тези, нищо общо с яростните му филипики във Фейсбук срещу развратния Запад и джендъроидите, които дебнат нашите деца. Валерия Велева описа Урумов като "пламенен публицист, който пръв разобличи скритите капани в Истанбулската конвенция". Това е всъщност поетически начин да кажеш, че Урумов се занимава с агресивна антизападна пропаганда, според която всички злини на България произтичат от развратния Европейски съюз и западнолиберални кръгове, които от своя страна имат за цел да премахнат в световен мащаб понятията "род и родина, семейство и чест"; стремят се да въведат безброй полови характеристики и отделни кенефи за всеки с неконвенционален джендър; освен това "соросоидите", както е събирателното название за тези злодеи, изготвят стратегии, чрез които отвличат деца към скандинавските държави и ги превръщат насила в хомосексуалисти. И искат да легализират инцеста, педофилията, etc.

Тези пропагандни тези не са изцяло лишени от основание - по цял свят има луди и извратени хора, много от тях се опитват да институционализират и легализират странностите си, да ги превърнат в обществена норма, или поне явление, с което всички трябва да се съобразяват. По цял свят има хора, които търсят за какво да се обидят и да те упрекнат, че им нарушаваш правата. Културата на екстремна политическа коректност също роди извращения като цензура на класически произведения, огромен набор от "забранени думи" и предписания как точно трябва да се държим един с друг. Има опити за кодификация на целия наш така наречен живот - кога имаш право да мъцнеш и да се оригнеш, кои целувки са позволени и кои терористи не са терористи, а борци за свобода! Животът не може и не бива да се кодифицира изцяло, но какво предлагат урумовците? 

Предлагат ни да повярваме, че Тартюф притежава истинска религиозна смиреност, че не го вълнува материалното и че най-много от всичко на света обича мирния труд, семейството и тихото благочестие. 

Ще повярваме, когато Урумов тръгне с пилигримската тояжка и скъсаната торбичка да проповядва същите работи, ама за без пари! 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Никита Михалков: деградацията на таланта

13.04.2020

2846 13
ГЕРБ прелетя в света на конспирацията

08.01.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4499 1
Кой пусна Франкенщайн и Баба Яга в махалите?

10.10.2019

637

Коментари

Миряна Б.

Агресивната антизападна пропаганда е характерна за Христо Ботев:

 

Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани — за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, — плачете! — лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!

Влез или се регистрирай за да коментираш