Quantcast

Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Лицето камикадзе

27 Март 2019

Гледаме вчерашния "24 часа", читателю, а там на първа - едно голямо лице. И заглавие: "България ще влезе в политическа криза". Тоест поради това лице ще влезе. Изведнъж прелитащият беше пернат от някакво дежавю като от взривна вълна. "Лицето камикадзе!"  - помисли той ошашавен. Това голямо лице на 1-а стр. е Цветан Цветанов; същият преди години в битността си на министър на вътрешните работи нарече така терориста от летището до Бургас - "лицето камикадзе". 
Сега това лице - на Цветанов де, е на път да взриви ГЕРБ, па и България, ако се вярва на медиите. "Труд" цитира А. Райчев, който казал пред радио "Фокус": "Ако Борисов махне Цветанов, това ще е последната "инжекция живот" в опит ГЕРБ да изкара мандата си". А в "Дума" Кольо Колев също борави с ако не терористична, то поне военна стилистика: "Цветанов - от гол като пушка до частен асансьор". Вътре той пояснява как Цветанов, излизайки от МВР, нямал нищо, а после - напротив. Колев изчислил, че Цветанов трябва да се е замогвал месечно с по 15 000 лева. Ако се върнем пак на "24 часа", то не става точно ясно как ще се разклати държавата, но вестникът се опитва да изчисли кой клати Цветанов. И стига до значими ГЕРБ имена: "...неясно защо бе забъркан и Томислав Дончев, който няма славата на враг на Цветан Цветанов, което не може да се каже за Румяна Бъчварова". 
На тоя фон кой е "взривил" лагера на футболните национали и кой - гласуването на пакета "Мобилност" в Европарламента, ни изглежда дреболия. Но да кажем все пак - според "Труд" лагера на националите взривил слухът, че ще сменят треньора. А според "24 часа" трима били прецакали българските шофьори, като не се явили на гласуването в Европарламента, спечелено от поддръжниците на "Мобилност" само с два гласа. Те са Николай Бареков, Неджим Али и Светослав Малинов. Пущат им и ликовете. Камикадзета отвсякъде! 

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?