Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Лайкове и дизлайкове

08 Окт. 2019

Ей такива работи плъзнаха навсякъде, предизборно и интернетно стана. Холандия не си харесвала името, това вече го знаем. Пише го и в "Монитор". Ма не щото звучи лошо, ама защото проституция имало и дрога и се свързвало името с това. Не искаме да обидим хубавата страна, но имаме чувството, че хубавите оглупяват. Дано глупавите са разхубавят за компенсация. Ще кажем само, че тоя казус ни припомня приказката за оаканото гнездо на щъркелите. Имали такова гнездо, отишли в друго, то също се оказало накъкано, отишли в трето и т.н. 
Така става, когато търсиш причините в гнездото примерно, а не в някои собствени действия и решения.
Голям дизлайк срещу нашите политици и лайк за немските индустриалци е излял нашият пък политик Георги Марков в "24 часа". Според него съвсем естествено е,  че "Фолксваген" е загърбил България заради Турция. Това станало, защото те ("Фолкваген"), не са "брюкселска зелка, а световна компания, водена от хора с глави на раменете". Тоз си дизлайква родината сякаш, мислим ние. Затова голям му е пък лайкът за ГЕРБ. И дизлайква, задето политиците ни са взели имотите на Царя и оставили човека без шумак. Мъчно му е и се кахъри човекът.
Също така сложен е въпросът в пресата с това, което Слави заформи - партията "Няма такава държава". Ние самите не разбираме кое ще управлява Дългия, ако спечели властта, а то е целта на всяка политическа партия. Ама и пресата се чуди. Според "Труд" и Огнян "Гердгиков", както го изписва вестникът, съдът не можел да регистрира такава партия. От друга страна, "24 часа" пише, че това значело "нека има такава държава". Друг анализ пък в същия вестник туря политическия проект на Слави при Яне Янев, Бареков и Жорж Ганчев.
Ми не знаем, не знаем. Не е хубаво някак. На кавга мирише. А някакъв лайк скарал Турция и Вашингтон, пише "Труд"
В предизборно всички се изпокарват, затова, ако може, дайте ни вече ноември, щото ние, прелетачите, сме за мир на Земята.