Медия без
политическа реклама

Яхтите могат да летят

27 Яну. 2022

Италианска дизайнерска компания представи най-новата си луксозна яхта, предназначена да плава в световните океани и да.... лети. Това екстравагантно превозно средство се нарича Air Yacht,  засега е само концептуално, и е представено от Lazzarini Design Studio в Рим.

Корпусът на яхтата е проектиран да бъде изработен от въглеродни влакна. Яхтата плава с 10 км/ч. По време на полет може да достигне скорост от 112 километра в час благодарение на четири електрически витла и два странични понтона. Може да остане във въздуха 48 часа.

Яхтата е дълга 150 метра и широка 80 метра. Основната централна палуба ще бъде дълга 79 метра и широка 10 метра. Въздушната яхта ще има 8 двигателя, разделени на четири двойки. Енергията се получава от ултралеки батерии, които от своя страна се захранват от слънчеви панели, поставени върху горната повърхност на летящата яхта...
Двата понтона са свързани с централната палуба чрез четири въглеродни моста. Централната палуба е проектирана като общо пространство за събиране на пътници, отдих и хранене и разполага с плувен басейн, салон и просторна всекидневна.

Какво ще правят пътниците на такава яхта? Около пълните с хелий понтони има частни апартаменти, така че въздушната яхта е оборудвана за дълги пътувания. От всяка страна има по пет пътнически апартамента с впечатляваща гледка към небето. Отстрани на всеки понтон има и широка платформа за наблюдение, която позволява на пътниците да гледат от 1500 метра над сушата. В горната част на яхтата има специална секция за кацане на хеликоптери.

Цената все още не е известна, въпреки че компанията е проектирала яхтата за частни собственици.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

яхта, самолет

Още по темата