Медия без
политическа реклама

Twitter окончателно мигрира към X.com

Pixabay

Илон Мъск потвърди, че социалната мрежа Twitter официално е завършила преместването на всичките си основни системи в X.com. Той допълни, че популярната платформа е завършила прехода към новата си идентичност и е изтрила всички следи от името Twitter и старото си лого със синя птица.

 

През изминалата година компанията постепенно се отказваше от своята идентичност, характерна преди придобиването ѝ от Илон Мъск. Тя промени официалния си хендъл от @Twitter на @X, както и замени логото на Twitter с това на X.

 

Уебсайтът промени и фавикона си, което първоначално активира някои мерки за сигурност на браузърите, докато приложенията й преминаха към новото лого X от предишния дизайн със синя птица. Планът Tweetdeck беше преименуван на XPro, а Twitter Blue стана X Premium.

 

Компанията бавно преместваше своите страници на X.com, което даде възможност на хакери да се възползват от несъответствието в URL адреса, за да мамят жертвите си. Сега обаче компанията окончателно завърши преместването си към новия URL, което се очаква да намали случаите на подобни заплахи, свързани със сигурността.

Още по темата