Quantcast

Медия без
политическа реклама

Смартфон ще може да се зарежда и за 10 минути

11 Авг. 2022

Компанията "Vivo" представи първата в света технология за бързо зареждане, до 200W.

С тази технология с изключителна скорост батерията ще може да се зарежда от нула до 100% за 10 минути. Това означава, че потребителите вече няма да мислят за зареждане на телефоните си през нощта.

200W ултра-бързо зареждане идва на пазара благодарение на смартфона за игри iQOO 10 Pro, пуснат на Азиатско-тихоокеанския пазар.

Подобренията, въведени с новата технология, включват десет основни иновации, като ултратънка батерия, нов електролит на батерията, чип с трипосочна помпа за зареждане, нов сепаратор на батерията и нова схема за подреждане.

Има и защитни елементи, използващи нов термопроводим гел, нова защитна верига, както и алгоритъм за наблюдение на здравето на батерията, които работят заедно, за да гарантират ниво на капацитет от над 80%, дори след 1600 цикъла на зареждане.

Всичко по-горе е съчетано с ново миниатюрно зарядно устройство и кабел за зареждане с дължина 1,5 метра, което позволява на iQOO 10 Pro да надмине дори строгите стандарти за производителност на автомобилните батерии.

Що се отнася до геймърския телефон Vivo iQOO 10 Pro, той се захранва от чипсет Snapdragon 8 плюс Gen 1. Освен това има V1+ чип за изображения, 2K HDR10+ дисплей и система от камери със стабилизация на кардан. Vivo iQOO 10 Pro работи с новата OriginOS Ocean, базирана на Android 12. Материалите на телефона използват емайлирано стъкло, въглеродни влакна и изкуствена кожа за мека на допир текстура.

Ключови думи:

батерия, зареждане

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?