Медия без
политическа реклама

Meta ще плаща на автори, за да публикуват в Threads

Meta тества нов начин за привличане на нови потребители в своята социална мрежа Threads. Както обикновено, компанията се стреми да привлече създатели на съдържание, които ще бъдат следвани от аудитория.

Програмата за стимулиране на създателите стартира през март, но участието в нея все още е само с покани и само в САЩ. Участниците ще бъдат подчинени на „индивидуални“ изисквания, а в случай на успешно тестване програмата може да бъде разширена и за други държави.

На страницата за поддръжка на Meta се казва, че поканените автори трябва да създадат публичен профил в Threads и да спазват правилата на програмата за награди за автори на Instagram. Съществуват и отделни изисквания за публикациите, на които е позволено да участват в програмата за награди. Едно от тях е минимум 2 500 преглеждания, а публикацията трябва да е без материали, защитени с авторски права, признаци на промяна на метриката и тагове от други платформи като TikTok и YouTube. Публикацията трябва да съдържа текст и да не е платена от друга компания.

За създателите на съдържание има специален интерфейс, който предоставя информация за техните доходи. Някои създатели може да се наложи да достигнат минимална сума, за да изтеглят средства. „Понякога е необходимо да достигнете минимална сума, за да получите бонус - дотогава няма да има плащания, но може да бъдете поканени да участвате в друга бонусна програма в бъдеще“, обяснява Meta.

Програмата може да насърчи популярните създатели на съдържание в Instagram да публикуват по-често в Threads и да поканят аудиторията си в новата платформа, но Meta не е обявила конкретна времева рамка за програмата и може да я прекрати по всяко време.

Ключови думи:

Мета, Инстаграм, Threads

Още по темата