Медия без
политическа реклама

Австралийка застана начело на Tesla

20 Ноем. 2018
Робин Денхолм
Робин Денхолм

Тя се казва Робин Денхолм и ще бъде новият президент на Tesla. Идва от телекомуникационния сектор и ще замени не кой да е, а Елън Мъск.

"Вярвам в тази компания, вярвам в нейната мисия и се радвам, че ще мога да помогна на Елън и екипа на Tesla да осигурят устойчива доходност и дългосрочна стойност на акционерите", каза г-жа Денхолм. 

Мъск изостави позицията не по собствено желание, а заради съдебно решение. Това беше част от споразумението между Tesla и Комисията за ценни книжа и борси. Мъск трябваше да плати и 20 млн. долара. Един ден той написа в социалните мрежи, че смята да свали компанията от борсата, с което очевидно повлия на пазара. Сега Мъск ще бъде помощник-съветник на Робин. Това трябва да осигури по-лесен преход.

Робин Денхолм идва от австралийския телеком Telstra. Новият президент на Tesla има двойно гражданство - американско и австралийско. Tesla и Telstra са само част от впечатляващото й досие. Тя има наистина богат опит във високотехнологичните компании - била е част от Juniper Networks, Sun Microsystems и Toyota. Има диплома по икономика от университета в Сидни и притежава магистърска степен по търговия от Университета в Нов Южен Уелс.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Tesla, Робин, Илон Мъск