Quantcast

Медия без
политическа реклама

Android 11 стигна и до телевизорите

08 Окт. 2020

Малко след пускането на версията на телефоните с Android 11, Google пусна Android 11 и за телевизори. Много от функциите на мобилната версия на Android 11 са прехвърлени към версията за "умните" телевизор, като допълнително има и функции, създадени специално за телевизорите.

Google изтъква няколко основни функции на Android 11, като подобрената производителност на управлението на паметта. Поверителността също е на фокус. Включен е и framework за физическо копче за заглушаване на микрофона.

Що се отнася до мултимедийните подобрения, Google е внедрил автоматичен режим на ниска латентност и декодиране на носители с ниска латентност. Tuner Framework, с актуализирани разширения за внедряване на CAS и HAL, също са нови за платформата.

Друго важно подобрение е всеобхватната поддръжка за контролери за геймпад, което е от голямо значение за тези, които имат абонамент за платформата Google Stadia.

Google заяви, че работи с производителите на телевизори, за да достави Android 11 на потребителите през следващите месеци.

Ключови думи:

Android 11, телевизия