facebook
twitter

Спорт

Токио ще инсталира нови системи за въздушна отбрана преди олимпиадата

17
ЕПА/БГНЕС
Още по пътя към олимпийския стадион в Токио зрителите ще бъдат сканирани от модерни системи.

Япония ще въведе модернизирани системи за противоракетна отбрана в Токио преди олимпийските игри догодина, според министерството на отбраната на страната. По принцип Япония е планирала да започне разполагане на наземни отбранителни системи, но в столицата това ще стане по-рано, отколкото в другите региони. 

Според агенция "Киодо" плановете са противоракетните системи да се монтират в Токио между април и юни, а игрите започват в края на юли. Пълното модернизиране на противовъздушната отбрана на Япония ще завърши през 2022 г. Настоящите ПРО системи имат обхват от няколко десетки километра, докато новите версии ще имат двойно по-голям обхват, като ще осигуряват пълна защита срещу балистични ракети, неидентифицирани самолети, а също и дронове.

Сигурността винаги е един от главните проблеми на олимпийски игри. В Лондон през 2012 г. например също бяха инсталирани нови ПРО системи. Токио обаче ще използва последните технологии, за да подпомогне плановете си за сигурност по време на олимпийските и параолимпийските игри. Сред тях е въвеждането на периметърни патрули на олимпийските обекти. Зрителите ще бъдат подлагани на сканиране още докато са в пешеходната зона към входовете, а чак след това - при прегледа на билетите, ще бъдат подлагани и на стандартните проверки.

Официалните лица, спортистите и представителите на медиите пък ще бъдат "наблюдавани" чрез система за лицево разпознаване при контролните пунктове за акредитиране, преди да продължат през зоната за наблюдение. На специални пунктове ще се правят всички транспортни проверки на транспортните средства преди влизане в олимпийските обекти. Както на всяко голямо спортно състезание, автомобилите също ще имат "акредитации" за достъп до различни места, както и права за паркиране в обособените зони. Командният център по сигурността ще контролира всички останали нива на сигурност.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Григор Димитров не планира да участва на олимпиадата в Токио 2020

08.11.2019

ЯВОР ЕВТИМОВ

643 8
МОК въвежда генетични тестове за допинг в Токио 2020

06.11.2019

52
С добре измити ръце по пътя към медалите

02.11.2019

106

Коментари

mi6osp.

Новите японски системи за ПВО са безполезни срещу хиперзвуковите ракети на Ким. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×