facebook
twitter

Спорт

Стилиян Петров: Ако трябва да се докажа на по-ниско ниво, ще го направя

Бившият капитан на националния отбор се надява да стане мениджър
202
 БГНЕС
Стилиян Петров

Стилиян Петров се надява скоро някой клуб да го назначи като мениджър и разкри пред в. "Гардиън", че това му е мечтата. Бившият капитан на националите премина курсове за треньор и вече има професионален лиценз от УЕФА. През следващата седмица той ще бъде в Мадрид на специален курс на УЕФА по мениджмънт.

"Трудно е и хората ме питат защо го правя. Но трябва. Виждал съм много мои приятели, които влизат в тази професия и се озовават в трудна ситуация, защото не знаят какво да правят. И докато се научат, вече са се проваляли толкова пъти, че никога не получават нова възможност", каза Петров.

Той вече е подал кандидатури в няколко отбора и е готов да работи в клубове от долни дивизии. "Разбирам, че това е нова глава в живота ми. Не очаквам да ме направят мениджър заради името ми. Искам да ми дадат работа за това, което съм готов да направя, и заради начина, по който съм готов да го направя. Ако трябва да отида и да се докажа на по-ниско ниво, ще го направя."

Петров, който пребори остра форма на левкемия, казва, че има хора, които го питат дали болестта не му пречи да си намери работа като треньор. "Бях на едно благотворително събитие и споменах, че правя опити да се върна във футбола, а някой ми каза: "Мислиш ли, че заради твоя рак някой няма да те назначи?". Аз не се бях замислял за това. Отвърнах: "Защо това трябва да е бариера?", а те ми казаха: "С напрежението и всичко, мислиш ли, че заради това странят от теб?". Аз си мисля, че това не трябва да е пречка. Ако някой мине през нещо като левкемия, той е много силен психически."

Той разкри, че още го боли, защото "Астън Вила" не му даде шанс да се върне като футболист, макар да изкара лятната подготовка с тима през 2016 г. Понякога му се иска да се говори повече за моментите му като футболист, а не само как е преборил рака.

"Знаем колко са важни социалните мрежи и интернет. Искаш децата ти да помнят как си играл, какво си постигнал. Но виждам как децата ми гледат клипове, на които говоря за лечението си. Когато напишат името ми в Гугъл, първото, което излиза, е "преборил рак". Навсякъде хората ме питат за здравето ми. Синът ми Кристиян казва: "Защо всички те питат за това? Ти вече си добре". Те не разбират. Но това винаги ще се случва", допълва Петров.

Ключови думи:

футбол, Стилиян Петров
Все още няма коментари

Още

"Левски" допусна историческа загуба от "Лудогорец"

05.06.2020

Обновена

537 2
ЕФБЕТ ЛИГА - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, XXV КРЪГ

05.06.2020

Обновена

245
"ЦСКА 1948" преговаря с български национал

05.06.2020

65

Влез или се регистрирай за да коментираш

×